KV17:

Liberal Alliance lægger luft til Per Zeidler

Partiet har ikke opgivet ævred i Syddjurs, trods weekendens dramatiske farvel til Liberal Alliances spidskandidat

Af
Af Lars Norman Thomsen

Per Zeidlers overraskende exit fra Liberal Alliance i weekenden og senere anmeldelse af en social-liberal borgerliste med senior & søn, Per og Christian Zeidler, som kandidater, har ikke just været a walk in the park for lokalafdelingens bestyrelse på Djursland med formand Michael 'Mylle' Vejlstrup i spidsen, og de øvrige kandidater.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er noget uforstående og skuffede over Per Zeidlers ageren i denne sag, hvor vi her - bogstaveligt talt klokken fem minutter i tolv - skal omlægge vores kandidatliste på grund af forhold, som Per Zeidler har kendt til i længere tid, men som han dog har undladt at orientere os om,” siger Michael 'Mylle' Vejlstrup.

“Vi har været i dialog med Liberal Alliances forretningsudvalg og er helt på linie med dem i forhold til håndtering af sagen. Mere kan og vil vi ikke sige om Per Zeidlers exit, da vi af princip ikke udtaler os om personsager.”

Årsagen til Zeidlers afgang er derfor fortsat ukendt for offentligtheden, men han har tidligere understreget, at det intet har at gøre med, at han var på ferie, mens budgetforhandlingerne i Syddjurs spidsede til.

Ny, erfaren spidskandidat

Det lykkedes Liberal Alliance at få samling på tropperne i Syddjurs inden deadline for aflevering af listen tirsdag klokken 12 på rådhuset i Ebeltoft.

Det har betydet, at det tidligere Venstre-medlem Peter Krog-Meyer, Rønde, overtager Per Zeidlers frontposition på listen.

Peter Krog-Meyer forsøgte ved det første kommunalvalg i 2005 at blive Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs, uden held. Den tjans gik til Richard Volander. Det lykkedes ham heller ikke at blive valgt til byrådet ved det efterfølgende valg. 118 personlige stemmer rakte ikke.

Et nyt forsøg i 2009 afkastede 76 personlige stemmer, og det var heller ikke nok til valg. Det samme i 2013, hvor 86 krydsede personligt ud for Peter Krog-Meyer.

I 2013 var Peter Krog-Meyer ligeledes kandidat for Venstre i Syddjurs ved Regionsrådsvalget. Her opnåede han 1.359 personlige stemmer, og det var ikke nok til en plads i Regionsrådet med hjemsted i Viborg.

Måske bliver Kommunalvalget vendepunktet og en kickstart for Peter Krog-Meyer, der tidligere på året forlod Venstre.

En kontakt fra Per Zeidler for godt to uger siden førte ham ind i folden hos Liberal Alliance. Nu er Zeidler fortid i Liberal Alliance, så vejen til en ny fremtid i Syddjurs, er hermed pludselig asfalteret til Peter Krog-Meyer.

Zeidlers chauffør

De øvrige på listen er: Mathilde Glassow Lauridsen, Inger Terkildsen og Mads Færgemann i nævnte rækkefølge.

De to sidstnævnte har været stærke Per Zeidler støtter, siden han skiftede fra Venstre til Liberal Alliance, bogstavelig talt natten til 1. januar 2013.

Mads Færgemann, tidligere lokalformand, opstillede også ved Kommunalvalget i 2013, og han var i ugerne op til Folketingsvalget i juni 2015, hvor Zeidler var kandidat i Djurskredsen, fast chauffør og samtalepartner for Per Zeidler.

“Det er klart at sådan en begivenhed skaber røre blandt kandidater og i foreningen. Forudsætningen var jo, at der var en erfaren spidskandidat til at tegne kampagnen. Og når så spidskandidaten falder væk i sidste øjeblik, kommer der til at ligge et meget større ansvar på de tilbageværende kandidater. Det er heldigvis lykkedes at få den meget erfarne Peter Krog-Meyer med som nummer et på listen, så vi er glade for, at det trods den stramme tidsfrist, er lykkedes at stille et stærkt hold. Nu ser vi fremad og holder fokus på en kampagne, der forhåbentligt fører til, at der er stærke liberale stemmer i byrådet til gavn for borgerne i Syddjurs.”

Som en sidste krølle på Liberal Alliances dramatiske weekend: Per Zeidlers blodsbroder i partiet og partner i byrådet, Flemming Hansen, Mørke, fortsætter perioden ud i Syddjurs Byråd for Liberal Alliance, før han stopper i politik med henblik på et aktivt otium.
Hvorvidt løsgænger Per Zeidler og Liberal Alliance medlem Flemming Hansen fortsat kan bevare pladsen i byrådssalen ved siden af hinanden, afgøres på næste byrådsmøde, hvor Zeidler formelt skal meddele byrådet, at han er overgået til at blive løsgænger resten af byrådsperioden.

Liberal Alliance opstillede følgende seks kandidater ved Kommunalvalget 2013:

  • Per Zeidler, Rønde - 434 
  • Flemming Hansen, Mørke, - 370 
  • Mads Færgemann, Ebeltoft, - 113 
  • Mona Strømberg, Ebeltoft, - 30 
  • Frederik Busch, Rønde, - 62 
  • Lone Meldgaard Thorsø, Mørke, -62 
  • Listestemmer - 226 
  • I alt stemmer - 1.297
  • Per Zeidler og Flemming Hansen opnåede valg

Publiceret 04 October 2017 16:55

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV