Kommentar:

Østergaard alene i verden - Bjerregaards store chance

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

 

"Børne- og ungdomsudvalgsformand Lars Østergaard (V) kan konstatere, at han står ret alene med sine meninger om fremtidens skolestruktur i Norddjurs. Lars Østergaards provokerende synspunkter ægger til modsigelse, og det er lidt beskæmmende, at ingen kandidater endnu for alvor har taget tyren ved hornene og kastet sig ind i debatten med udvalgsformanden. Nuvel, det er en kendsgerning, at der ikke bliver pillet ved antallet af børnebyer i de kommende fire år, fordi et stort flertal, der rækker langt ind i Venstres rækker, mener, at det er den rigtige vej at gå.
Derfor bliver den store øvelse efter Kommunalvalget, at de to store,  Socialdemokratiet og Venstre, sætter sig til højbords med hinanden og bliver enige om, hvordan der kommer politisk ro på skoleområdet i de kommende fire år. Det fortjener børnebyerne.
Borgerlistens nestor og snart forhenværende kommunalbestyrelsesmedlem, snusfornuftige Torben Jensen, har længe efterlyst, at Socialdemokratiet og Venstre bliver enige om fremtiden for skolerne.  Chancen har aldrig været større med Kasper Bjerregaard i spidsen for Venstre. Han ved godt, at nuværende borgmester Jan Petersen (S) er storfavorit til at fortsætte i stolen, fordi den borgerlige fløj, sædvanen tro, snakker om et systemskifte, men kun på skåltale-niveau.
Kasper Bjerregaard kan imidlertid sikre sig en gunstig forhandlingsposition og bekræfte indtrykket af en yderst pragmatisk og forhandlingsvenlig politiker ved allerede nu at tage kontakt til Jan Petersen for at afsøge mulighederne for at lade roen indfinde sig på skoleområdet de næste fire år. Respekten Petersen-Bjerregaard er der, som den aldrig har været, når det har været Hans Husum og Lars Østergaard, som har tegnet Venstre. 
Men både Kasper Bjerregaard og vælgerne vil allerede nu gerne vide, hvad Jan Petersen egentlig mener, når han i det seneste nummer af Socialdemokratiets medlemsblad i Norddjurs skriver, at børnebyerne kan eksistere lige så længe, som der er opbakning fra forældrene til det.
Det synspunkt bliver borgmesteren nødt til at skære ud i pap? Giver han frit løb for, at en skole selv skal aflevere nøglerne på rådhuset, når bestyrelsen mener, at grundlaget for at drive en skole ikke længere er der? Som det var tilfældet med Voldby Skole? Hvor går grænsen, borgmester? 
Synspunktet minder i betragtelig grad om det, som 'liberalisten' Harald Grønlund, der opstiller for Borgerlisten, har været ude med, når han har sammenlignet en skole med en købmandsbutik: Hvis der ikke er kunder til butikken, må bestyrelsen/indehaveren være ansvarlig og dreje nøglen."

Publiceret 18 October 2017 20:00

SENESTE TV