Rønde:

Vær med til at give Byparken nyt åndedræt

Erling Mikkelsen og Carsten Skivild vil diskutere med borgerne, hvordan Røndes grønne oase kan få en renæssance

Af
Af Lars Norman Thomsen

Rønde Bypark har efterhånden 30 år på bagen. En grøn perle af en oase på cirka 2,5 hektar eller tre fodboldbaner.
Den trænger imidlertid til nyt liv og åndedræt, hvis man spørger duoen Carsten Skivild, formand for Rønde Distriktsråd, og Erling Mikkelsen, såkaldt eventmager og tidligere medlem af det daværende Rønde Byråd. Erling Mikkelsen er klar til at sætte gang i en ny politisk karriere. Han opstiller for Socialdemokratiet ved KV17.

“Vi har jævnligt siddet over en kop kaffe og snakket om, hvordan man kan give Rønde Bypark nyt liv og gøre den attraktiv for alle byens borgere,” siger Erling Mikkelsen.

“Vores samtaler og snakke hen over bordet inspirerede os til at få lavet et ideoplæg til, hvordan man kan åbne Rønde Bypark mere op, så den får større samklang med bymidten end det er tilfældet i dag. Vi skal have skabt en synlig forbindelse mellem bymidten, Kaløtorvet og Byparken,” supplerer Carsten Skivild.

De sande eksperter på byens udvikling er Røndes borgere, understreger duoen Erling Mikkelsen og Carsten Skivild, der begge har et ønske om, at Rønde Bypark skal være et hundrede procent tilgængelig for alle. Foto: Lars Norman Thomsen

De sande eksperter på byens udvikling er Røndes borgere, understreger duoen Erling Mikkelsen og Carsten Skivild, der begge har et ønske om, at Rønde Bypark skal være et hundrede procent tilgængelig for alle. Foto: Lars Norman Thomsen

Kommunen begejstret

Duoen fik Wad Landskabsarkitekter A/S til at tegne et forslag til, hvordan man kan give Rønde Bypark en renæssance. Ideoplægget blev sendt til Syddjurs Kommune, hvor begejstringen var stor.

“Vores tanker skal ses i sammenhæng med Helhedsplan 2015 for Rønde, og her er Syddjurs Spildevand en afgørende aktør, som vi skal spille samme med,” bemærker Carsten Skivild.

Syddjurs Byråd har afsat 0,5 mio. kr. årligt over tre år i perioden 2017-2019 til at gennemføre konkrete anlægsinitiativer i forlængelse af helhedsplanen for Rønde. Bassinet i Rønde Bypark udvides af Syddjurs Spildevand samtidig med at rekreative område i parken løftes.

Erling Mikkelsen og Carsten Skivild understreger, at Rønde Bypark er borgernes projekt.

“Vi kan levere et ideoplæg, men vi er meget afhængige af, at mange borgere vil give deres besyv med, så vi får en udvikling af Byparken, som de mange synes om og bakker op,” siger Erling Mikkelsen.

På et borgermøde i Rønde Idrætscenter tirsdag 24. oktober får de lejlighed til at præsentere deres ideoplæg.

“Distriktsrådet, Syddjurs Kommune og Syddjurs Spildevand medvirker også ved borgermødet, så vores idebeskrivelse til udvikling af Byparken bliver sat ind i den rigtige sammenhæng,” siger Carsten Skivild.

Borgermødet begynder klokken 19

Program for borgermødet 24. oktober i Rønde Idrætscenter:

 • Syddjurs Spildevand orienterer om:

  - Separatkloakering i Rønde - faser og tidsplan
  - Fremtidig regnvandsprojekter i Rønde
  - Syddjurs pildevands rolle i omdannelsen af Rønde Bypark.
 • Syddjurs Kommune orienterer om:

  - Ønsker til den fremtidige byudvikling i Rønde
  - Rønde Bypark i dag
  - Kommunens rolle i omdannelsen af Rønde Bypark
 • Skivild og Mikkelsen:

  - Idé og udkast til udvikling af Rønde Bypark
  - Distriktsrådets rolle i omdannelsen af Rønde Bypark
  - Opsamling af ideer og spørgsmål og nedsættelse af en arbejdsgruppe

Publiceret 18 October 2017 17:55

SENESTE TV