KV17 - debat Syddjurs:

Ja, til at puste liv i landdistrikterne

Af Ole Bjerregaard (V), Syddjurs Byråd - kandidat til KV17:

“Min store interesse har altid været udviklingen i landdistrikterne, ja i det hele taget der, hvor udviklingen ikke kommer af sig selv på samme måde, som det f.eks. vil ske langs den kommende letbane og nærheden til Århus. Derfor er jeg glad for, at der på det seneste politisk er skabt mere fokus på landsbyernes udvikling. Det er bl.a. også, fordi mange ildsjæle i landsbyområderne selv har taget mange initiativer, f.eks. Mols i Udvikling. I det hele taget skal byrådet være særlig opmærksom på de områder, hvor der skal en særlig indsats og markedsføring til for at skabe udvikling, det kan f.eks. også være at få flere børnefamilier til at flytte til Ebeltoft.

Når letbanen kommer i gang, og Regionen som udmeldt vil begrænse den kollektive bustrafik på Djursland, ja, så må kommunen være parat til at afse midler til at opretholde og udvikle buskørslen og flextrafikken, så hele kommunen bliver betjent, og børn og unge kan blive transporteret til aktiviteterne og ikke mindst til uddannelsesinstitutionerne.

Kommunen skal også fortsat medvirke til udrulningen af fibernettet overalt i kommunen, og det går heldigvis rigtig godt, og netop det, at det kommer ud i landdistrikterne, kan øge bosætningen og etableringen af hjemmearbejdspladser også i yderområderne.

Der kan være andre former for service i landdistrikterne, der skal være fokus på, f.eks. er der lige gennemført forsøg med bogbussen og pop-up biblioteksløsninger. Så nu følger en politisk beslutning om den rigtige løsningsmodel for denne betjening. Måske skulle busbussen køre 3 dage, så stoppene sker på tidspunkter, hvor voksne og børn har fri fra henholdsvis arbejde og skole. Der kan virkelig være behov for, at brugerne melder sig, for det er netop en brugerkreds, som ikke er organiseret. Jeg hilser meget velkommen, at der i Budget 18 er afsat ekstra 500.000 kroner til biblioteksløsningen for landdistrikterne.

Derudover er der i Budget 2018 også afsat et millionbeløb til Ebeltofts udvikling, og en pulje, som landsbyerne kan ansøge, hvor der måtte opstå gode initiativer til udvikling af landdistrikterne.”

Publiceret 19 October 2017 18:57

SENESTE TV