Gudstjeneste:

Er jagt ikke skydevåben, larm og død?

Er der fællestræk mellem jagt og en gudstjeneste? Får svaret til søndagens gudstjeneste i Marie Magdalene Kirke

Af
Af Lars Norman Thomsen

Søndagens gudstjeneste i Marie Magdalene Kirke er særlig i den forstand, at der er tale om en jagtgudstjeneste. I samarbejde med Ryomgård & Omegns Jagtforening og Marie Magdalene Forsamlingshus har sognepræst Torben Jensen arrangeret en jagtgudstjeneste med start i kirken klokken 11 og bagefter frokost i forsamlingshuset ved siden af kirken.
 Prædikenen vil omhandle jagt, jægere, naturen og ikke mindst liv og død. Men er jagt ikke skydevåben, larm og død? Er gudstjeneste ikke religion, tro og salmer?  Der er naturligvis forskelle, men også mange fællestræk, og derfor er det ikke noget særsyn at holde jagtgudstjeneste i den danske folkekirke.
“Der vil være fokus på naturen, skaberværket og det, at vi mennesker har stor glæde og udbytte af naturen og et tilsvarende ansvar for at respektere og passe på den,” lover sognepræst Torben Jensen i et forskræp i kirkebladet.
Kirken er pyntet op til lejligheden, og der vil være jagthornsblæsere og øvrige jagt-relevante indslag.
Nadveren bliver heller ikke den traditionelle på søndag, forsikrer Torben Jensen, der også kan fortælle, at 'dyret', som skal spises efter gudstjenesten til frokosttid er nedlagt. Det blev det i en eng nær Ryom Å 22. september. Vægten skulle være 60 kilo, så ingen tager sultne hjem.

  • Frokosten er gratis, men man betaler selv for drikkevarer. Alle pengene går udelukkende til kirkens hjælpearbejde

Publiceret 21 October 2017 08:00

SENESTE TV