Trafikstyrelsen efter møde:

Letbanen forventes i drift i uge 50

Det er endnu uvist, hvornår strækningen til Grenaa og Odder er klar

Efter mange ugers tovtrækning mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane om åbningen af letbanen var der torsdag kaldt til møde mellem Trafikstyrelsen og ejerne af Aarhus Letbane, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, i form af borgmester Jacob Bundsgaard (S) og formand for regionen, Bent Hansen.
Der var i forvejen lagt i kakkelovnen til et ophedet møde, efter Bent Hansen har anklaget styrelsen for chikaneri og københavneri.
Mødet foregik dog i god ro og orden, fastslog direktør for Trafikstyrelsen, Carsten Falk Hansen.
"Nu vil jeg ikke referere vores møde, men jeg blev selvfølgelig pikeret over at læse, at vi skulle chikanere nogen. Det har jeg blankt afvist - også overfor Bent Hansen," siger Carsten Falk Hansen til Lokalavisen Aarhus.
Han er dog efter mødet klar på at give et bud på, hvornår letbanen kommer til at køre med passagerer i Aarhus.
"Nu kigger vi fremad og har aftalt en proces, hvor vi får materiale ind i begyndelsen af næste uge. Det kigger vi på, og så har vi møde med Aarhus Letbane 8. december. Forventningen er, afhængig af kvaliteten på det materiale vi modtager, at der er en god sandsynlighed for, at letbanen kan komme ud og køre med passagerer i uge 50."
LÆS OGSÅ: Trafikstyrelsens direktør indkaldes til møde om Letbanen
Grenå- og Odderbanen er ifølge direktøren 'next step'. Styrelsen mangler dog at modtage ansøgning om at testkøre.
"I forhold til Odder talte vi om, hvad der skulle til for at testkøre på strækningen. Og det er altså ikke noget, man nødvendigvis skal bruge flere år på. Det kan gøres relativt hurtigt - et par uger, måske - og vi skal ikke bruge megen tid på at godkende en testkørsel. Det er blevet fremstillet, som om at det kan blive forsinket i uendeligt lang tid, men det mener vi slet ikke, der er grund til at tro.
Det var oprindeligt planen, at Odderbanen skulle være i drift i slutningen af november, men det lader altså til, at borgerne må berede sig på at tage bussen i en rum tid endnu.

Publiceret 23 November 2017 14:42

SENESTE TV