DF-formand:

Aftalerne i blå blok var klare nok

Ebba Grethe Møgelvang Laursen har helt styr på, hvornår Dansk Folkeparti mødtes med daværende borgmester Claus Wistoft og partierne i valgforbundet på den blå side forud for Kommunalvalget 2017

Af
Af Lars Norman Thomsen

Havde Dansk Folkeparti klokkeklare aftaler forud for kommunalvalget i november 2017 med de øvrige partier i blå blok for, hvornår den blå side skulle snakke sammen på valgnatten, når valgresultatet var kendt?

Det fastholder lokalformand Ebba Grethe Møgelvang Laursen, Mørke, der selv var opstillet, men uden at få stemmer nok til en plads i det nye byråd.

Hendes partifælle Per Dalgaard har klandret Claus Wistoft (V) og Tommy Bøgehøj (C) for bevidst at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse på valgnatten, selvom der var indgået klare aftaler inden valget om, at blå blok skulle diskutere valgresultatet og konsekvenserne for konstitueringen, før man gik i eventuelle forhandlinger med rød side.
Læs: Lokalpolitik: Per Dalgaard takker nej til Wistoft-tilbud
Per Dalgaard har dog ikke kunnet præcisere datoerne for, hvornår aftalerne er indgået.

Det kan hans lokalformand imidlertid.

“Det ligger mig meget på sinde at få korrigeret fakta om mødet med Wistoft. Jeg er besiddelse af mails om tidspunktet, og det er også mig, der husker rigtigt her. Jeg skal ikke udstilles, som om jeg ikke har styr på noget,” skriver Ebba Grethe Møgelvang Laursen i en mail lørdag til Lokalavisen.

Mødet med Claus Wistoft foregik, ifølge Ebba Grethe Møgelvang Laursen, 27. juni klokken 14 på Borgmesterkontoret i Ebeltoft.

“Til stede var Per Dalgaard, Claus Wistoft og undertegnede. Vi aftalte allerede her at skulle mødes sammen med blå blok på valgnatten,” skriver Ebba Grethe Møgelvang Laursen.

Valgforbundet

Mødet om et blåt valgforbund foregik hos virksomheden Skomø i Ebeltoft, hvor Tommy Bøgehøj (C) er direktør,  mandag 21. august klokken 16, forklarer DF's lokalformand.

Tilstede var Bent Schouw (Nye Borgerlige), Gustav Bielefeldt og Tommy Bøgehøj (begge Konservative Syddjurs), Per Zeidler (Liberal Alliance) og Michael Mikkelsen, Per Dalgaard og lokalformand selv (alle Dansk Folkeparti).

“Der indgik vi aftale om, at på valgnatten skulle vi sammen med Venstre i den blå blok holde møde om, hvordan valget gik og hvordan der kunne ageres i forhold til fordeling af mandaterne som hvert parti fik,” fastslår Ebba Grethe Møgelvang Laursen.
Hun var selv ikke til stede på rådhuset i Ebeltoft på valgnatten. Det var heller ikke repræsentanter for Nye Borgerlige og Liberal Alliance, som ikke opnåede stemmer nok til at få et mandat i det nyvalgte byråd.

Publiceret 07 January 2018 13:02

SENESTE TV