Frisørsalon på samme sted i Grenaa i 50 år

Mor og datter har drevet Salon Rydahl i Storegade i et halvt århundrede

Af
Af Søren Andersen

GRENAA: Ikke mange forretninger i Grenaa kan prale af at have ligget samme sted gennem et halvt århundrede, men Salon Rydahl i Storegade i Grenaa kan. I torsdags var det præcis 50 år siden, at Lis Rydahl åbnede salonen, som datteren Dorthe overtog i 1998 og har drevet siden.
I alle årene er det sket i bygningen i Storegade 20 - på det, der i dag kaldes Grisetorvet, fordi der for mange år siden blev handlet grise på pladsen.
“Dengang var Storegade jo en helt anden gade, end i dag - og navnet Grisetorvet er jo først kommet til senere,” siger Lis Rydahl. Tidligere var der jo masser af trafik i gaden, fordi der måtte køre biler og andre køretøjer på det, der i dag er blevet til gågade,” husker Lis Rydahl.
Hun blev udlært frisør i en tidlig alder - som 18-årig. Med bronzemedalje fra Randers Tekniske Skole. Hun er født og opvokset i Grenaa, men arbejdede efter endt læretid nogle år i København og i Silkeborg, inden hun vendte tilbage til fødebyen.
LÆS OGSÅ: Bowlingchef stopper i Grenaa
“Jeg var ikke bange for at starte som selvstændig, men det var min far, der pressede på. Han var malermester og mente, at vi godt kunne sætte huset i Storegade i stand og indrette en salon,” siger Lis Rydahl.
Hun var alene i salonen til at starte med, men ansatte siden en assistent - og datteren Dorthe kom i lære i salonen.
Da Salon Rydahl åbnede i 1968 var de fleste frisørsaloner i Grenaa placeret på første sal, så det var usædvanligt med en salon i stueplan. Og dengang var saloner kønsopdelte - og i starten havde man kun kvindelige kunder.
“Men senere kom mænd og spurgte efter en klipning - og så tog vi nogle kurser i herreklip. Dengang havde man mange flere faste kunder. Ikke alle havde bad og vaskede selv hår, men fik for eksempel ordnet håret hver fredag. Sådan er det jo ikke i dag. Og jeg kan huske, at da jeg startede, kostede en permanent 46 kroner,” siger Lis Rydahl, der i dag deler sin tid som pensionist mellem ophold på Bornholm og sommerhuset i Grenaa.
Her har datteren Dorthe som nævnt siden 1998 stået for salonen, som hun overtog efter syv år i en salon i Ebeltoft.
Hun moderniserede salonen i 2012 - og har iøvrigt altid arbejdet alene.
“Det har jeg det bedst med. De fleste kunder bestiller jo tid, men er der plads tager jeg naturligvis også kunder ind fra gaden,” siger Dorthe.

Publiceret 09 January 2018 08:38

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Grenaa Bladet
SENESTE TV