3. division håndbold:

Hulen skal larme og gynge lørdag eftermiddag

Nørre Djurs HK's håndboldherrer kan overtage førstepladsen fra Odder, når de to hold mødes lørdag i Nørre Djurs Hallen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der vanker en lokal håndboldoplevelse af de store lørdag eftermiddag i 'Hulen', Nørre Djurs Hallen, når Nørre Djurs HK og Odder spiller om førstepladsen i 3. division for Herrer.
Gæsterne vandt det modsatte opgør i Odder i 2017 med knebne 22-21 efter en nærmest vanvittig overophedet og jævnbyrdig fight.
I pointstilling topper Odder rækken, to point foran Glesborg-klubben, så Nørre Djurs HK kan passere gæsterne med en sejr på minimum to mål.
"Vi har behov for, at der bliver mere end fuldt hus i 'Hulen' på lørdag, så larmen fra tilskuerpladserne løfter det, der sker på banen til de helt store højder," siger Nørre Djurs HK's cheftræner Erik Flak Jørgensen.
Han er fuldt ud på det rene med, at Nørre Djurs HK ikke kan tåle at tabe topopgøret, fordi Odder så kommer foran med fire point.
"Odder er et gennemrutineret hold med et par tidligere førsteholdsspillere til at trække i trådene, og de kommer ikke til at smide mange point i foråret. Skal vi være med i kampen om førstepladsen, skal vi vinde. Der ikke så meget at rafle om," siger cheftræneren.
Førstepladsen er lig med oprykning til 2. division, mens nummer to skal ud og vinde et kvalifikationsspil for at rykke op.

Stærk start på 2018

Nørre Djurs HK startede 2018 med brask og bram med en 32-19 sejr over AGF på udebane i sidste weekend.
"Efter en jævnbyrdig start satte vi os totalt på kampen, fordi vi tydeligvis havde en fysisk fordel, som blev mere og mere udtalt som kampen skred frem," forklarer Erik Flak Jørgensen.
Forsvarsmæssigt var indsatsen i top, og det gav bonus i den anden ende, hvor de hurtige og være Nørre Djurs HK spillere fik scoret en række af de drønvigtige kontramål.
"Vi har i første halvdel af sæsonen brændt alt for mange chancer, og det har i enkelte kampe været lige ved at koste sejren. Mod AGF var der klare forbedringer på dette punkt, og den linje skal vi fortsætte i de resterende kampe," fastslår chefen.
Han havde den hjemvendte udenlandsfarer Mathias Nymark Rasmussen tilbage i et overdådigt spillehumør, og så var der debut til bagspilleren Simon Søgaard Jensen med en fortid i blandt andet TRIF og Hornslet i ungdomstiden. Han kronede en flot præstation med fem scoringer.
"Vi har et meget bredt hold, som giver mig mulighed for forskellige opstillinger, men også for at skifte ud uden, at det svækker holdet," siger Erik Flak Jørgensen.
Han så bort fra en sygdomsramt Henrik Pedersen, der blev på bænken i alle 60 minutter. Det samme gjorde andenmålmand Kasper Kolstrup Møller.
Den kenyanske landsholdsspiller Bryan Mathew Odour var optaget af landsholdsopgaver, men han er tilbage fredag og vil være inde i billedet til lørdagens topkamp.
"Vi har et træningslokale, hvor der fast kommer 23-27 mand. Det kan vi aflæse i kampene ret så tydeligt, og kampen om pladserne har da heller aldrig været mere intens," siger en tilfreds cheftræner.

Har en god fornnemelse

Erik Flak Jørgensen har en god fornemmelse i maven, før det går løs lørdag klokken 16.
"Jamen, det har jeg da, for vi har et hold, der vil det her alle mand, og de har det bragende godt med hinanden. Hver mand accepterer sin rolle, og de opgaver, som han bliver tildelt."
Bredden på holdet blev illustreret meget fint i weekenden, hvor samtlige på holdkortet fik scoret.
Den tidligere 'hugger', Mikkel Eriksen, er i denne sæson blevet omskolet til en position som stregspiller med stor succes.
'Kæmpen', der har kræfter som en tung isbjørnehan, scorede seks mål og blev topscorer i forårets første styrkeprøve.
Efter mange sæsoner med skader er Mikkel Eriksen nu fit for fight, og han bliver som en af mest rutinerede en afgørende mand, når topopgøret kommer til at køre på de høje nagler.
"Det er i en topkamp, at vores unge mennesker skal kunne mærke støtten fra de bundrutinerede, og det er jeg sikker på, vi vil se på lørdag. Jeg kan derfor kun appellere til, at vores trofaste publikum er med på den, som aldrig før på lørdag, så vil vi gøre alt for, at det, der sker på banen lever op til publikums forventninger."

AGF-Nørre Djurs HK 19-32 (10-15)

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Mikkel Eriksen 6
  • Simon Søgaard Jensen 5
  • Nicolaj Danefeld Hansen 5 (2)
  • Rasmus Secher Eldrup 4
  • Simon 'Ø' Østergaard 3
  • Mathias Nymark Rasmussen 3
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 3
  • Henrik Storm Pedersen 2
  • Morten Pedersen 1

Nørre Djurs HKs andethold debuterede i Jyllandsserien med et 24-24 resultat ude mod JAI 2. Holdet møder lørdag VRI i Nørre Djurs Hallen klokken 18.20.

Publiceret 11 January 2018 10:40

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.