Seriefodbold:

FC Djursland vinker farvel til fire spillere

Når den nye cheftræner Robert Sørensen mandag indkalder til den første træning, bliver det uden en række tidligere støttespillere

Af
Af Lars Norman Thomsen

FC Djursland i Jyllandsserien-1 afholder først nytårsappel lørdag 27. januar, men allerede førstkommende mandag aften inviterer den nye cheftræner Robert Sørensen til den første træning, hvor også spillere fra Grenaa IF's Serie 2 hold og FC Djurslands U19-trup kan være med sammen med spillere fra de to andre samarbejdsklubber, AC Norddjurs og Østdjurs 91.

Farvel til fire

Fire spillere er ikke med, når der fløjtes op til første træning.

De to talentfulde midtbanespillere, Simon Skottrup Andersen og Kristian Gertsen, har valgt at forfølge fodboldlykken i Aarhus Fremad. Den tidligere superligaklubs bedste hold spiller nu i 2. division.

“Både Simon og Kristian bor i Aarhus, og vi støtter dem naturligvis i deres forsøg på at spille på et højere niveau end Jyllandsserien,” siger Nikolaj Søjmark, sponsor og sportschef i FC Djursland.

“De vil give det en chance, og hvis det ikke lykkes, er det ikke umuligt, at de vender tilbage til FC Djursland.”

Veteranen og det mangeårige omdrejningspunkt på holdet, Joachim Gotfred, har valgt at lægge støvlerne helt på hylden. Han var lidt på fodboldmæssig nedtrapning i efteråret, men nu er det definitivt slut.

“Han har sagt, at hvis vi kommer vildt i bekneb for spillere, så vil han godt hjælpe, men ellers prioriterer han sit job og sin familie,” siger Nikolaj Søjmark.

Også angriberen Brian Johansen er væk. Den tidligere divisionsspiller i bl.a. Esbjerg, Hobro, Skovbakken og Aarhus er blevet ansat som træner for barndomklubben HOG Hinnerups førstehold i Serie 3.

Til gengæld kan FC Djursland disponere over den talentfulde brasilianer Mauricio Held, der mod forventning alligevel er til rådighed for FC Djursland i foråret 2018.

Det samme er Jamil Faizi, som i efteråret spillede på Grenaa IF's Serie 2 hold.

Den tidligere Aastrup-Hammelev ungdomsspiller har en fortid i Brøndbys ungdomsafdeling, Brønshøj og Ringkøbing.
I sidstnævnte klub spillede han sammen med Niklas Søgaard, der kom til FC Djursland i sommerferien 2017.

Førsteholdstrup på 23-24

Nikolaj Søjmark skal bruge de næste måneder frem til turneringsstart på at gøre truppen komplet.

“Vi vil gerne have en trup på 23-24 spillere, og det kræver tilgang af yderligere 4-5 spillere. Vi snakker med nogle, men det er en svær øvelse, fordi vi konkurrerer med klubber i Aarhus, der spiller et eller to niveauer over os,” siger Søjmark, der forventer en afklaring, når trupperne kommer på plads om en god måneds tid i de klubber, som FC Djursland konkurrerer med om spillernes gunst.

“Vi kan kun tilbyde dem et godt sportsligt set-up, og det er ikke altid nok, hvis man bor i Aarhus.”

Nikolaj Søjmark er i dialog med førsteholdets tidligere anfører Jeppe Juhl Jensen, der uddanner sig på Politiskolen i København.

“Jeppe skal i praktik 7-8 måneder nu i Jylland, så hvis han kan få tingene til at passe sammen, er det ikke umuligt, at vi kan råde over ham i foråret.”

Publiceret 11 January 2018 17:51

SENESTE TV