Seriefodbold:

FC Djursland fedtspiller ikke med sæsonmål

Overbygningsholdet vil gå benhårdt efter at rykke op i Danmarksserien, selvom FC Djursland er havnet i stærk pulje

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er sjældent, at lokale fodboldklubber toner så rent flag, som FC Djursland gør det, når det gælder målet for den kommende sæson.

“Vi går klart efter oprykning til Danmarksserien,” lyder det fra sponsor & sportschef Nikolaj Søjmark.

FC Djursland er placeret i Jyllandsserien-1, hvor det udelukkende handler om førstepladsen, der er lig med direkte oprykning til Danmarksserien.
Andenpladsen kan også vise sig at være lig med oprykning, men kun 'den bedste to'er' i de to Jyllandsserie-1 rækker i Jylland får en oprykningsbillet.

Stærk kreds

FC Djursland havde håbet på at komme i nord-kredsen, men turneringstilrettelæggerne hos DBU Jylland har sendt overbygningsholdet mod syd.

Klubber som Silkeborg KFUM med flere tidligere superligaspillere i truppen, samt Fredericia FF og Vejle B, der er de to traditionsklubbers andethold, har sandsynligvis samme ambitionsniveau for sæsonen som FC Djursland.

Det samme har den upåagtede landsbyklub, Agerbæk SF/Starup IF, i nærheden af Esbjerg.

På klubbens hjemmeside kan man læse følgende salut fra cheftræner Ole Mejrup: “Agerbæk Starup spiller fra sommeren 2018 i DS” (landets 4. bedste række). Når jeg ser den fremgang vi har haft, hvor vi p.t. er ubesejret i vores første 11 kampe, så kan jeg ikke se hvorfor andre skulle tage pladsen i Danmarksserie frem for os. Det kræver selvfølgelig en masse hårdt arbejde, lidt held/stolpe ind og en masse dygtige spillere, som giver den gas både til træning og kampe. Men jeg tror, at holdet og de enkelte spillere er modnet nok til at kunne spille med om pladsen til Danmarksserie.”

Vigtigt med høj overligger

Nikolaj Søjmark er klar over, at FC Djursland vil få kompetent modstand i samtlige kampe, men det svækker ikke hans optimisme.

“Jeg synes, vi sluttede flot af i efteråret efter en dårlig start med fem nederlag i træk, og vi fik mange roser af vores modstandere for vores måde at spille fodbold på,” siger Nikolaj Søjmark.

Han roser de seneste års cheftræner Aroldo Strack for at have skabt et godt grundlag og ikke mindst løftet en række unge spillere, der for hver sæson bliver mere og mere flyvefærdige.

“Nu starter alle på en frisk med vores nye cheftræner Robert Sørensen, og jeg tror, at han løfte truppen til endnu mere.”

Nikolaj Søjmark tilføjer, at en oprykning til Danmarksserien vil betyde, at FC Djursland vil stå endnu stærkere og være langt mere attraktiv for nye spillere og sponsorer.

“Vi skal sætte overliggeren højt, og målet er fortsat at komme i 2. division i løbet af nogle år.”

To nye assistenter

På trænersiden bliver Robert Sørensen suppleret af Nicolaj R. Poulsen og Kristian Kaagh, mens Ib Pedersen fortsat træner målmændene, og unge Ronnie Sejer Kristensen tager sig af holdlederopgaverne.

Nicolaj R. Poulsen er tilbage på træningsbanen igen. Han var for nogle år siden tilknyttet Randers FC som talenttræner, ligesom han på et tidspunkt var træneransvarlig for kronjydernes Danmarksseriehold.

Kristian Kaagh skal fungere som spillende assistenttræner, så FC Djursland fortsat kan drage nytte af veteranens evner indenfor kridtstregerne.

“Kristian vil gerne gå trænervejen, så det her er en fin måde at starte på for ham,” siger Nikolaj Søjmark, der sammen med cheftræneren har planlagt en lang række træningskamp mod højere rangerende klubber, så FC Djursland er i optimal kampform, når første turneringsrunde afvikles i starten af april. FC Djursland lægger ud på udebane mod Fuglebakken KFUM Århus.

Herrer Jyllandsserien 1 - Forår 2018 (Pulje 2)

  1. Agerbæk SF/Starup IF 
  2. FC Djursland 
  3. Fredericia fF 
  4. Fuglebakken KFUM Århus 
  5. Hatting-Torsted Fodbold 
  6. Silkeborg KFUM 
  7. Vejle B 
  8. Aabyhøj IF

Publiceret 18 January 2018 05:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV