Erhvervsliv:

Generationsskifte i lokalt landinspektørfirma

Landinspektørerne Ole og Kirsten Kjær har ved årsskiftet givet depechen i Landinspektørfirmaet Kjær videre til yngre kræfter

Af
Af Lars Norman Thomsen

Landinspektørfirmaet Kjær blev stiftet i 1988 af landinspektørerne Kirsten og Ole Kjær og har siden med udgangspunkt i Grenaa drevet landinspektørvirksomhed med fokus på Djursland, men ved årsskiftet blev et længere planlagt generationsskifte gennemført.

Landinspektørerne Morten Knudsen og Jimmy Donbæk Jensen har taget over efter virksomhedens stiftere.

Nyt kontor i Grenaa

De nye indehavere har valgt at fortsætte virksomheden som den er med kontorer i Grenaa, Ebeltoft og Hornslet.
Morten Knudsen og Jimmy Donbæk Jensen har dog besluttet at flytte virksomhedens Grenaa-afdeling til nye lokaler i det nye Havnecenter på Havnecentervej 1 i Grenaa, hvor det er muligt at tilpasse lokalerne bedre til virksomhedens aktuelle behov.
Virksomhedens nuværende kontorer i Ebeltoft og Hornslet fortsætter uændret.

Velkendte skikkelser

De nye indehavere er ikke ukendte med virksomheden, da Morten Knudsen har været ligestillet indehaver siden 1999, og Jimmy Donbæk Jensen har været ansat som landinspektør siden 2013.
Førstnævnte startede i firmaet i 1999 og indgik i 1999 kompagniskab med Ole og Kirsten Kjær.

Morten Knudsen er 51 år og familiefar med bopæl i Ryomgård. Han deltager aktivt i det faglige arbejde i Praktiserende Landinspektørers Forening og er medlem af bestyrelsen. Derudover kan han fejre 25-års jubilæum som landinspektør i sommeren 2018.

Jimmy Donbæk Jensen er 31 år og ligeledes familiefar med bopæl i Grenaa. Han startede ved en tilfældighed ved Landinspektørfirmaet Kjær som teknisk servicemedarbejder i 2007.

Jimmy Donbæk Jensen gik egentlig med tanker om at blive advokat eller arkitekt og fandt hurtigt ud af, at det som landinspektør er muligt at kombinere flere aspekter fra to verdener. Derfor faldt valget på landinspektør.

Lokalt marked

Den nye duo i spidsen for det hele vurderer, at der fortsat er et marked for et lokalforankret landinspektørfirma på Djursland med fokus på at servicere såvel private, kommunale som professionelle kunder med udgangspunkt i firmaets store lokalkendskab og viden om branchen på Djursland.

Det på trods af, at der har været overvejelser om en fusion, fordi der i branchen er en tendens til at virksomhederne bliver større.

Blandt Landinspektørfirmaet Kjærs største kunder er de to kommuner på Djursland og Favrskov Kommuner. Firmaet har i årenes løb været involveret i en række store anlægsprojekter på Djursland, bl.a. Lübker Golf Resort, Grenaa Kraftvarmeværk, Grenaa Havn og Fregatmuseet.

Generationsskiftet markeres med en reception i de nye lokaler i marts måned i forbindelse med firmaets 30-års jubilæum.

Publiceret 21 January 2018 07:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV