Seriefodbold:

"Lad os nu bare spille kampene"

Der er god grøde i seniorafdelingen i AC Norddjurs, hvor det sociale liv i klubben og spillerne imellem prioriteres højere end at gå målrettet efter oprykning til Serie 3

Af
Af Lars Norman Thomsen

AC Norddjurs havde 24 veloplagte og omklædte seniorspillere til nytårsappel lørdag eftermiddag på Stenvad Stadion.
Seks andre valgte at forblive i civilt, mens de øvrige gennemførte en god times træning. 
Karl Juul varetager også cheftrænerhvervet i denne sæson assisteret af Claus Koch Blomstrand, klubikonet Henning Madsen og Peter Martinussen.
De to førstnævnte har primært ansvaret for førsteholdet i Serie 4, mens de to øvrige er fælles om andetholdet i Serie 5.
Claus Koch Blomstrand, tidligere divisionsspiller i FC Djursland, spillede selv med i sidste sæson hos AC Norddjurs, men det bliver der ikke noget af i denne sæson.
Veteranen sluttede efteråret 2017 af med at blive skadet. Det viste sig at være en grim knæskade (menisken), som krævede en operation.
"Claus var ellers en fantastisk støtte for de mange unge, men de må klare sig uden ham i den kommende sæson," siger Karl Juul.
 

24 omklædte spillere og seks i civilt var mødt frem til nytårsappel i AC Norddjurs. Foto: AC Norddjurs

24 omklædte spillere og seks i civilt var mødt frem til nytårsappel i AC Norddjurs. Foto: AC Norddjurs

God træningskultur

Karl Juul er ovenud glad for at være træner i AC Norddjurs. Han sammenligner kulturen i klubben med den, som han kender fra Østdjurs 91, hvor han i mange år og perioder har været engageret både som leder, ungdoms- og seniortræner.
"Det er to klubber, hvor de sociale liv er godt og fungerer. Spillerne kan lide at være sammen," siger Karl Juul.
Hos AC Norddjurs træner han en gruppe spillere, hvoraf hovedparten befinder sig i den yngre ende af seniorskalaen.
"Spillerne vil gerne træne, og fremmødet i sidste sæson var meget fint, selvom det i perioder naturligvis svingede lidt. Vi har vel 6-8 spillere, der bor i Aarhus, men som kommer hjem og træner. Det siger meget om kulturen og sammenholdet i AC Norddjurs," siger Karl Juul.
Han forventer at kunne råde over samme materiale, som i sidste sæson og har hverken hørt om tilgang eller afgang.
Isak Steenfeldt Isaksen, som var inde omkring FC Djurslands førstehold i Jyllandsserien i 2017, men som spillede i AC Norddjurs i efteråret, er ude at rejse, men kommer tilbage i marts-april.
"Isak er en fantastisk spiller, der er glad for at være i AC Norddjurs. Hans talent er dog så stort, at han muligvis vender tilbage til FC Djursland, men hans medlemskab er hos os, så vi kan benytte ham, hvis han ikke kommer på holdet i FC Djursland," siger Karl Juul.
 

Oprykning ikke et tema

Karl Juul håber på et stabilt træningsfremmøde på 22-25 spillere i dette forår.
Indtil videre trænes der udendørs hver mandag på banerne i Ørum, og så kommer der en ekstra træningsdag yderligere på om ikke så længe.
Sæsonmål har cheftræneren et afslappet forhold til.
"Jeg har en halvårlig snak med spillerne under fire øjne, og for dem handler det mest om, at de er glade for at spille fodbold. "Lad os nu bare spille kampene," som en sagde til mig," fortæller cheftræneren.
Derfor ingen proklamationer om oprykning eller top dit eller dat fra AC Norddjurs.
"Vi har et godt Serie 4 hold, men vi må bare acceptere, at spillerne prioriterer arbejde og andre ting over fodbolden. Derfor handler det ikke om oprykning til Serie 3, selvom vi har mange dygtige, unge spillere."
Karl Juul ser Skødstrup, Viking Pindstrup og Mørke IF som de stærkeste hold i Serie 4 sammen med sit eget.
"De gjorde det alle fint i sidste sæson, så mon ikke det bliver et af de hold, som vil tale med om oprykning," vurderer han.
Han glæder sig mest af alt sammen med spillerne til en lang række lokalopgør hver weekend fra starten af april til slutningen i juni.
 

Serie 4 - forår 2018:

  1. AC Norddjurs/GBIF
  2. IF Midtdjurs
  3. Kolind/Perstrup IF
  4. Mørke IF
  5. Viking Pindstrup IF
  6. Skødstrup SF
  7. TRIF
  8. Åstrup/Hammelev IF 

AC Norddjurs møder i første turneringsrunde i begyndelsen af april, IF Midtdjurs.

 

Publiceret 22 January 2018 13:08

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.