KKR:

Randers borgmester afløser Norddjurs borgmester

Tidligere folketingsmedlem, nuværende Randers borgmester Torben Hansen (S), tager over efter Norddjurs borgmester Jan Petersen (S) som ny formand for KKR = Kommunerns Kontrakt Råd i Region Midtjylland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Formandskabet i KKR Midtjylland er på plads for den kommende periode.

Det skete på et konstituerende møde, hvor formanden blev borgmester Torben Hansen (S) fra Randers Kommune og ny næstformand er borgmester Steen Vindum (V) fra Silkeborg Kommune.

Valget skete i enighed på tværs af partigrupperne.

KL = kommunernes Landsforening har fem kommunekontaktråd (KKR) - ét i hver region. KKR består af alle borgmestrene i regionen og et antal kommunalbestyrelsesmedlemmer, så sammensætningen afspejler stemmefordelingen ved kommunalvalget.
KKR Midtjylland er sammensat af de 19 borgmestre og yderligere 16 kommunalbestyrelsesmedlemmer fra de midtjyske kommunalbestyrelser.
Ud over de to borgmestre, Jan Petersen (S) og Ole Bollesen (S), har også SF's Kirstine Bille fra Syddjurs Kommune og Liberal Alliances Jens Meilvang fra Norddjurs Kommune fået plads i KKR i perioden 2018-2022.
KKR Midtjylland har til formål at fremme og drøfte de fælleskommunale interesser for de 19 kommunalbestyrelser særligt inden for sundhed, det specialiserede socialområde og specialundervisning, vækst, erhverv, regional udvikling, beskæftigelse, uddannelse, kollektiv trafik og infrastruktur.

“Jeg ser frem til opgaven som formand for kommunernes samarbejde i Midtjylland. Det er en stor og vigtig opgave, som jeg i fællesskab med KKR glæder mig til at løse. Herunder ser jeg bl.a. frem til de drøftelser vi skal have om uddannelsesområdet,” skriver Torben Hansen i en pressemeddelelse.

Publiceret 28 January 2018 07:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV