Livredderne er tilbage

Af
Søren Andersen

GRENAA Sommervejret er tilbage i Danmark - og det samme er livredderne på Grenaa Strand.

Efter en skarp udvælgelse i begyndelsen af året, har livredderne fra TrygFonden Kystlivredning været gennem hård træning i seks måneder for at være klar til en ny sæson. Fredag 29. juni åbner de livreddertårnene for at passe på badegæsterne, når de tager en dukkert i vandet, der er lunere og mere indbydende, end vi har oplevet i mange år.

Traditionen tro hejser TrygFonden Kystlivredning flaget i de 36 rød-hvide livreddertårne i hele landet for at markere badesæsonens åbning, der som altid er timet efter skolernes sommerferie, hvor flest har mulighed for at nyde de danske strande. I år bliver åbningen ekstra festlig, for TrygFonden Kystlivredning fejrer 20-års jubilæum, og derfor byder livredderne på kage på åbningsdagen kl. 11, når tårnet åbner.

Det fantastiske sommervejr har allerede givet danskerne smag for strandlivet, og det lune badevand frister til mange flere strandture end sidste år. Derfor håber livredderne på en travl sæson med både mange danskere og mange turister ved kysterne. Livredderne har forberedt sig helt op til tårnåbningerne med hård træning for at være i topform og for at kunne træde til, hvis der opstår farlige situationer på strandene eller ved havnebadene.

I 2017 gennemførte livredderne 51.763 indsatser. I 13 tilfælde blev det vurderet, at en eller flere personer havde været i akut livsfare. Heldigvis er langt størstedelen af de indsatser, livredderne gennemfører, således forebyggende.

Publiceret 22 June 2018 14:12

SENESTE TV