Grenaa Gymnasiums første studenter hejser flaget

Den festlige studenteruge er blevet skudt i gang med flaghejsning på Grenaa Gymnmasium

Af
Stine Østergaard

GRENAA Smilene kan næsten ikke blive bredere på de fire nyudsprungne studenter fra Grenaa Gymnasium, der i dag klokken 10 efter søvnløse nætter og svedige håndflader fik lov at hejse flaget og fejre, at nu er de stx-studenter.

"Jeg har været vågen det halve af natten, så nu er jeg rigtig glad for, at det er overstået," siger en tydeligt lettet Lasse Holm, som var meget tilfreds med sin sidste eksamen.

En repræsentant fra hver klasse stod klar til at hejse dannebrog efter, at have været oppe i AT (almen studieforberedelse) alle fire. Nu står den på studenteruge for alle.

"Der bliver en masse fester, vi skal i byen, fredag er der dimission, og så skal vi på studenterkørsel. Det bliver en kanon uge!" lyder det fra Mikkel Rosengreen.

Karakterniveauet falder til eksamen

I nyhederne fylder statistikkerne om, at der generelt bliver uddelt en smule højere årskarakterer end prøvekarakterer. På Grenaa Gymnasium var forskellen sidste år dog kun på 0,4 karakterpoint. Det viser en beregning fra DR’s Undersøgende Databaseredaktion foretaget på baggrund af data fra Undervisningsministeriet.

Det er en tendens, som rektor Helene Bendorff Kristensen kan genkende.

"Det er nok det samme mønster, vi ser her. Især de skriftlige eksaminer er en svær disciplin sat over for årskaraktererne, hvor man har en del afleveringer at bevise sit værd med," siger hun.

Derfor kommer skævheden formentlig af en naturlig årsag, og rektor Helene Bendorff Kristensen mener, det er en meget fair fordeling, at både enkeltpræstationer, som en eksamen er, og årskaraktererne, som afspejler elevernes præstationer over tid, tæller ligevægtigt.

"Når man kommer ud i erhvervslivet skal man kunne begge dele. Man skal både for eksempel kunne holde en salgstale over for en forsamling, som skal sidde i skabet. Men når man har et job, skal man også præstere jævnt over længere tid."

Sabbatårene kalder

Men inden arbejdsmarkedet for alvor kalder, står den på sabbatår for flere af studenterne.

"Jeg vil gerne arbejde lidt, og jeg vil rigtig gerne ud at rejse. Måske på højskole," lyder drømmene fra Hannah Maria Mørkøre, hvis eksamen –trods udfordringer med fagkombinationen – var gået bedre, end hun havde forventet.

Men nogle har allerede planer om at videreuddanne sig.

"Jeg har søgt ind på jura. Så nu må vi se, om jeg kommer ind. Hvis ikke, så bliver det bare næste år. Jeg tager det ikke så tungt," siger Lasse Holm.

Selma Terko havde valgt tysk og samfundsfag i sin eksamen, som omhandlede det tyske parti AFD, og hun drømmer også om at komme på universitetet for at læse noget tysk af en art. Men allerførst står den på studenteruge og fejring.

"Vi skal feste og bare nyde det," siger hun.

Publiceret 25 June 2018 12:25

SENESTE TV