Grønt flag til Toubroskolen

Børn og personale har samlet skrald for at blive en grøn skole

Af
Søren Andersen

LYNGBY I skoleåret 2017/18 har børn og personale samlet skrald i Toubro Børneby i stræben efter at blive en grøn skole. Det lykkedes forleden, hvor borgmester Jan Petersen, (S), var forbi for at markere bedriften med et stort grønt flag.

"I samarbejde med Naturfonden og RenoDjurs har Toubro Børneby deltaget i projekt Grønt flag, grøn skole. Målet var, at gøre skolen mere bæredygtig. Igennem undervisning om FN’s klimamål, affaldssortering, besøg på renovationsplads og affaldsindsamling har vi bestræbt os på at opnå viden om bæredygtighed, såvel som rent faktisk at gøre noget for miljøet," fortæller lærer Daniel Hviid Vestergaard.

Så det var med stolthed, at man en blæsende sommermorgen kunne hejse det grønne flag som bevis på indsatsen. Dette hjalp borgmester Jan Petersen med, og som med rosende ord holdt tale for eleverne. Han blev efterfølgende inviteret til indvielse af den nyanlagte skolehave, som elever, personale og forældre fra 2. og 3. kl. har samarbejdet om at anlægge. Den skal på sigt forsyne madkundskabslæreren Ullas skolekøkken.

Fra idealer til praksis

"Når jeg snakker med mine elever om det at være grøn, så er de ikke et sekund i tvivl om, hvad det betyder, og det er ikke idealerne, der sætter grænser - det er jo det fantastiske ved børn. De er alle sammen mere eller mindre beviste om, at vi skal passe godt på vores jordklode. Det er jo deres egen fremtid, det handler om. Det kan dog være svært altid at holde idealerne i praksis," fortæller Daniel Hviid Vestergaard.

Alfred fra 5. klasse mener, at vi stadig har en del at øve os på: ”Man kan stadig finde skrald rundt omkring på skolen, og det er ikke altid, de andre elever samler det op. Men jeg håber på, at vi efter sommerferien bliver ved med, at blive bedre til det. Det virker i hvert fald som om at folk er blevet mere beviste om det”. Klassekammeraten Daniel nikker godkendende med et grønt lys i øjnene.

Et skridt på vejen

"Når man som tilflytter snakker med djurslændinge om den skønne natur, så er det ikke altid at djurslændinge overhovedet er klar over, hvor unikt området er. Der er mange skoler og institutioner rundt omkring i landet, der går glip af utrolig meget. De kan kun drømme om de djurslandske bugtede bakker og skove. I Toubro Børneby virker det helt naturligt at opholde sig i skoven, og eleverne engagerer sig i livet og naturen på en næsten gammeldags og legende facon. Det er forfriskende for en naturelsker. Det handler nemlig om at udnytte, at vi har denne skønne natur omkring os. Men vi må samtidig værne om den, så også vores børns børn kan give disse vigtige oplevelser videre," mener Daniel Hviid Vestergaard.

Publiceret 12 July 2018 15:04

SENESTE TV