Fuglekonge i tre generationer

Søren Toftgaard Jensen skød brystpladen ned - som også hans far og bedstefar har gjort det

Af
Søren Andersen

GRENAA Smilet var stort, da brystpladen røg på den nærmest sønderskudte fugl, da Grenaa Fugleskydningsselskab onsdag - altid den anden onsdag i juli - traditionen tro afviklede årets skydning på stranden ved Fornæs.

Det var forhenværende elinstallatør Søren Toftgaard Jensen, der leverede dagens sidste skud.

"Både min far og min bedstefar har været fuglekonge, så jeg er glad for at kunne følge efter som tredje generation," sagde Søren Toftgaard Jensen, da han - som traditionen foreskriver - havde fået det fine sølvtøj på - hjulpet af hans forgænger Jess K. Oredsen.

Han var - også helt traditionelt - vært for et morgenbord for alle skytterne, da de efter at være mødt på Torvet, marcherede gennem Grenaa for at tage busser til Restaurant Skakkes Holm på Grenaa Marina.

Busserne førte også selskabet videre til skydepladsen, hvor dagen blev brugt på at nedkæmpe fuglen - i hvert fald de påskruede metalplader, der gør det ud for forskellige kropsdele på fuglen.

Skydningen blev afbrudt af spisningen, hvor der blev holdt taler af blandt andre borgmester Jan Petersen og den mangeårige dommer ved retten i Grenaa, Birger Breum.

Og næste år er det så Søren Toftgaard Jensen, der skal være vært, når skydedagen indledes med morgenmad.

Publiceret 15 July 2018 12:55

SENESTE TV