Hærværk på Nordsøstien

Af
Erik Kierkegaard

Adelevej 7

Gjerrild Nordstrand

DEBAT Som sommerhusejere i Gjerrild Nordstrand har vi altid gået og cyklet meget på stien til Bønnerup. Både alene og sammen med eventuelle gæster.

Her er et flot kig ud over havet og ned til den meget skiftende strand – og så er der en herlig duft af sol og sommer med de mange sommerblomster og med summen af insekter i læ af skoven.

Da vi ville cykle turen den anden dag, havde der imidlertid kørt en stor slåmaskine, som totalt havde raseret området. I et bælte på to meter på begge sider af stien, nogle steder længere, var al bevoksning skåret helt i bund.

Her hvor blåklokker, gul snerre, evighedsblomster og mange flere blomster ellers plejer at være en stor kvalitet ved turen. Her var alt bare væk!

Stien er del af Nordsøstien, hvor det er meningen man skal møde den danske natur - og ved stien i Gjerrild Nordstrand er der da også opsat et skilt, hvor der bl.a. fortælles om stedet planter.

Senere på dagen kørte vi til Grenå og glædede os over de flotte grøftekanter. Her havde man valgt at slå max 1 meter fra vejen.

Derfor : øv, øv, øv !

Vi håber de ansvarlige vil overveje vedligeholdelsen af stien, så denne sommeroplevelse for os og dem, vi ellers gerne vil vise området, ikke sker igen næste år.

Jeg skal ikke kloge i, om det kan være nødvendig med en årlig beskæring, men så vent i det mindst til sidst på året, når blomsterne er afblomstret og har sat frø – og de fleste insekter har sørget for næste generation.

Publiceret 15 July 2018 12:33

SENESTE TV