Farvel til en kæmpe

Mærsk Inspirer blev slæbt til Norge til fodbehandling inden nye opgaver venter

Af
Søren Andersen

GRENAA Den har kunnet ses fra lang afstand siden ankomsten til Grenaa Havn. Den 25.000 bruttoregisterton store boreplatform Mærsk Inspirer med de 205 meter lange ben, stak så voldsomt i højden, at uanset om man nærmere sig Grenaa fra Randers- eller Aarhus-siden, var den let at få øje på.

Der var da også især i begyndelsen af Grenaa-opholdet stor interesse for at få et nærmere kig på den store konstruktion - og det lod sig gøre med et åbenthus-arrangement en lørdag.

Nu er den væk igen - trukket til Norge, hvor målet i første omgang var Bergen-området. Til en fodbehandling af de større - for det er benene, der bliver serviceret, inden turen fortsætter mod Stavanger.

Platformen er bygget hos koreanske Hyundai i 2004 og er en såkaldt jack-up drilling unit, der har sit eget produktionsanlæg ombord.

På job igen

Ejeren Maersk Drilling har fået en sjælden type kontrakt. Mærsk Inspirer skal på arbejde for spanske Repsol i Norge i fem år - både som klassisk borerig og som produktionsplatform.

Riggen skal bygges om, så arbejdet på offshore-feltet Yme starter tidligst i fjerde kvartal af 2019, oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Aftalen indeholder også optioner på yderligere op til fem års arbejde. Repsols plan er at sanere Yme-feltet, efter at tidligere forsøg mislykkedes på grund af en defekt nybygget platform, der endte med at blive kasseret, inden den overhovedet kom i brug.

Mærsk Inspirer har også tidligere fungeret som produktionsplatform for Statoil på Volve-feltet. Ifølge Maersk Drilling er Mærsk Inspirer den eneste rig af sin slags i Nordsøen.

Vedligeholdelse

I Grenaa har platformen gennemgået et større vedligeholdelsesarbejde. Arbejdet har hovedsageligt bestået i at rense og rustbeskytte boreriggens olieproduktionsanlæg, og det er offshore-virksomheden Safe Ocean Service fra Hirtshals, der var hovedentreprenør på vedligeholdelsesarbejdet.

Når Mærsk Inspirer er i operation på havet, er der plads til 120 personer ombord.

Publiceret 01 August 2018 13:41

SENESTE TV