Vi padler op ad åen

Nye muligheder for transport ad vandvejen

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa er en af de byer i Danmark, der er så heldig at være delt i to af en å.

Fra udmundingen i Kattegat løber Grenåen gennem Grenaa By og fortsætter til Enslev. Mange nyder en spadseretur eller en cykeltur i det grønne byrum langs åbredden. Andre tager turen i båd eller sætter kanoen i vandet og ser byen fra en ny vinkel.

Men nye ting er kommet til. Som for eksempel de såkaldte paddleboards - eller padlebræt, om man vil. Vil man have god motion hedder det stand up paddling - forkortet SUP - og det er blevet ekstremt populært på få år.

Sandsynligvis fordi mulighederne for at komme ud og padle rigtigt er gode mange steder i Danmark. Overalt, hvor man typisk ville smide en kajak i vandet, kan man i stedet søsætte sit paddleboard og padle af sted for at nyde vind og vejr.

Det gjorde et par udenlandske turister forleden. Fra havnen mod byen. Stille og roligt. Og med sikkerhedsline om foden. Linen sikrer, at brættet ikke ”stikker” af i dårligt vejr eller i farten, hvis man skulle falde af.

For sådan et padlebræt kan være en livlig affære at komme op at stå på. Men de to padlende turister på Grenåen forstod at holde balancen - også når de skulle dukke sig for at passere broerne.

Publiceret 02 August 2018 14:17

SENESTE TV