Grenaa-software hjælper håndværkere med kvalitetsikring

Softwarehuset Monosoft fra Djursgade i Grenaa har udviklet brancheløsning til håndværkere og byggevirksomheder

Af
Søren Andersen

GRENAA Øget lovgivning, professionalisering og større krav fra bygherrerne har gradvist øget kravenetil virksomhederne i byggebranchen om, at de kan gennemføre egenkontrol og dokumentere deres kvalitetssikring over for bygherren og dennes rådgivere som arkitekter og ingeniører.

I Danmark har vi mange små og mellemstore virksomheder inden for byggebranchen, og mange af dem er kendetegnet ved en ringe grad af digitalisering og begrænset brug af it til at understøtte byggeprocesserne, fremgår det af en pressemeddelelse fra virksomheden.

I samarbejde med ligeledes lokale Aalsrode Tømrerfirma har Monosoft udviklet en enkel løsning til kvalitetssikring i byggeriet. Aalsrode Tømrerfirma er en familieejet virksomhed med mere end 100 år på bagen. De beskæftiger godt 100 medarbejdere i både store og små totalentrepriser.

"Med Monosofts løsning kan vores medarbejdere let gennemgå alle kvalitetsparametre i de forskellige faser af byggeprocessen. Til hver fase eller område er der 80 punkter, der skal tjekkes. Det understøtter vores egenkontrol og gør den mere ensartet, når alle benytter samme digitale værktøj. Men det gør også arbejdet med at dele dokumentationen med bygherren og andre meget lettere," siger Tim Lundby fra Aalsrode Tømrerfirma.

"Tidligere skulle vores byggeledere bruge megen tid på at sammenstykke dokumentationen fra mange forskellige kilder. Nu er det indsamlet og arkiveret i skyen via en app på medarbejdernes smartphones og med et enkelt tryk, kan vi printe en fin rapport af høj kvalitet. Det har reduceret vores tidsforbrug betydeligt og skaber en mere ensartet kvalitetssikring og dokumentation."

Fokus på brancheløsninger

Monosoft blev etableret af Jimmy Borch i 2010 som et it-konsulenthus. I 2015 tog han en stor strategisk beslutning om at forvandle virksomheden til softwarehus med udgangspunkt i nogle af de brancheløsninger, man allerede havde udviklet til bl.a. skovbrug.

"Vi fokuserer på at udvikle vores ”Monosoft Business Suite” med en række brancheløsninger som for eksempel til skovbruget og nu senest byggeriet. I Danmark har vi ca. 80 procent af de større skovbrugskunder og fokuserer nu på udlandet. Byggeriet er en meget større branche, og her vil vi gerne vokse i de kommende år," siger Jimmy Borch, der er administrerende direktør og grundlægger af Monosoft.

Hvis man vil teste løsningen, kan man downloade en gratis light-version på www.monosoft.dk/gratis-software

Fakta

Med Monosofts løsning vil håndværksfirmaer og andre virksomheder i byggeriet kunne spare tid og øge kundetilfredshed og kvalitet:

• Let og enkel dokumentation med foto og andre indtastede oplysninger via app, der gør det let for alle medarbejdere at benytte systemet.

• Virtuelle ”skemaer” med foruddefinerede punkter til kvalitetssikring i byggeriets mange faser. Punkterne med til at sikre høj, ensartet kvalitet og stor troværdighed i ens egenkontrol.

• Adgang til alle data i skyen og mulighed for at printe ud og dele rapporter på få sekunder.

• Tydeligere ansvarsfordeling mellem forskellige delentrepriser og overleveringer mellem, murer, tømrer, elektriker, blikkenslager m.v.

Publiceret 05 August 2018 00:00

SENESTE TV