60 år på mærkerne

Grenaa & Omegns Frimærkeklub blev stiftet i 1958

Af
Søren Andersen

GRENAA Den 27. oktober 1958 blev der ved et møde på ”Hotel Skandinavien” i Grenaa oprettet en klub for frimærkesamlere.

Man ved, at der tidligere - i 1940 - var bestræbelser på at etablere en frimærkeklub, men det vides ikke hvor længe denne klub var aktiv.

Det er Grenaa & Omegns Frimærkeklubs historie, der kan føres tilbage til 27. okt. 1958.

"Det er noget, vi ved med sikkerhed, så derfor fejrer vi klubbens 60 års fødselsdag på dagen. Den runde dag fejres med et lille arrangement i Kulturhuset Pavillonen. Her er klubbens medlemmer samt ægtefæller indbudt til en lille festlig markering af dagen," fortæller klubbens formand, Hanne Andersen.

For 10 år side, da klubben havde 50 års jubilæum, var der et større arrangement med udstilling på det daværende Djurslands Museum og efterfølgende festmiddag med indbudte gæster i Kulturhuset Pavillonen.

"Det rækker kræfterne ikke til mere, vi er jo også blevet 10 år ældre, men vi mødes stadigvæk til frimærkehobby i Grenaa & Omegns Frimærkeklub. Klubben havde fra start cirka 20 medlemmer. Da der var flest, var der omkring et halvt hundrede. De sidste år har medlemstallet ligget meget stabilt omkring 30. Heraf møder omkring halvdelen op til de forskellige arrangementer i klubben," fortæller Hanne Andersen.

Byttedag i to klubber

Søndag 16. september arrangerer Grenaa & Omegns Frimærkeklub i samarbejde med Djurslands Møntforening en stor byttedag i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa. Det er et arrangement som de to foreninger i fællesskab afholder for 27. år i træk.

I de år er der blevet byttet, handlet og fortalt historier om samler hobbyen i de to foreninger til glæde for rigtig mange mennesker. Der kommer handlere og krejlere fra hele landet. De fylder over 50 borde med frimærker og mønter, så der er et stort udvalg at gå igennem for de samlere, der kommer forbi på denne dag.

"Der er jo efterhånden tradition for at caféen i Kulturhuset Pavillonen har lidt lækkert på menuen denne dag. Det har de selvfølgelig også i år," fortæller Hanne Andersen.

Publiceret 10 September 2018 00:00

SENESTE TV