To stolte slagtere klar til at feste

Teltene står klar til at tage imod de mange gæster ved Grenaa Slagtehus

Af
Søren Andersen

GRENAA Alle sejl er sat til, når man ved Grenaa Slagtehus fredag 14. september fra klokken 12 markerer 15 års dagen for, at slagtermestrene Tage Severinsen og Peder Bertelsen overtog ejerskabet. Der vil være hoppeborg og elastikspring for de yngste og på pladsen rejses to telte med levende musik - med blandt andre den lokale musiker og sanger Peer Serwin - og plads til at nyde mad og drikke.

På grillen vil man finde langtidsstegt kviekølle og sprængt, marineret svinekam og tilbehøret er kartoffelsalat og pastasalat, mens der er pølser og pommes frites til børnene.

"De første fem-seks år efter vi tog over i 2003 holdt vi sådan en fest hvert år, og siden gentog vi det, da vi havde haft slagtehuset i 10 år," siger Tage Severinsen.

"Vi skal da fejre, at vi stadig er her," supplerer hans makker, Peder Bertelsen.

Tage er udlært industripølsemager og lærte også siden at slagte, mens Peder er udlært ved den tidligere ejer, Poul Jensen, som kunderne stadig kan møde i butikken.

Tilbage i 2003 lød konceptet på slagtning af både køer, grise og får - og så storkøb til kunderne.

"Men nu slagter vi ikke så tit mere. Der er kommet nye myndighedskrav, som har gjort det mere besværligt, men vi slagter dog stadig," siger Peder Bertelsen.

Mere forædling

I stedet bruger man nu flere kræfter på forædling. Man kan i butikken købe alt til sin aftensmad - kød og tilbehør som kartofler og salater. Og naturligvis alt i pølser og hjemmelavet pålæg.

Udover butikken på Tempovej, så har man to rullende forretninger i form af salgsvognene, som kan findes i Grenaa, Løgten, Bønnerup og Ebeltoft.

"Det betyder, at vi kan kan rykke ind i en by, som måske ikke længere har sin egen slagterforretning. Og vi kan teste om der er et marked i en by uden at bruge penge på husleje og indretning," siger Tage.

Der er i dag en halv snes ansatte i Grenaa Slagtehus, der også på et tidspunkt forsøgte sig med nethandel med konceptet "Den Stolte Slagter". Nethandelen er i dag droppet, men man har stadig hjemmesiden at markedsføre sig med.

I det daglige er det Tage, der står for opskæring, mens Peder tager sig af forædling og pølsemageriet.

"Sådan noget som mad ud af huset, er vokset meget. Vi tager ud og griller pattegrise, pølser og koteletter, ligesom vi også tilbyder firmafrokoster og snart også julefrokost," siger Peder.

Publiceret 11 September 2018 00:00

SENESTE TV