Dansen går igen i Fannerup

En enkelt danser har været med siden begyndelsen i 1991

Af
Søren Andersen

FANNERUP I Fannerup mødes folkedanserne for hyggens skyld og selvfølgelig for at få sund motion for både krop og sjæl i vintermånederne.

Selvom der også sker udskiftninger i foreningen, er det alligevel et sted, hvor man gerne kommer igen. "Vi har faktisk et enkelt medlem, der har været med i alle årene siden starten i 1981 og vi har en høj anciennitet blandt danserne i foreningen. Vi får tit tilbagemeldingen, at det skyldes det gode miljø og stemningen i foreningen," siger Jette Wulff fra foreningen.

Der danses hver tirsdag fra 25. september til slutningen af marts 2019, og man forsøger at samarbejde med andre foreninger for at gøre mulighederne så varierede som muligt for danserne.

"I sommersæsonen deltager vi i Gjerrildstævnet, og vi har vores egne udflugter, som altid er velbesøgte. Foreningen har dygtige spillemænd m/k, som fortolker vores traditionelle dansemelodier, så det er yderst vanskeligt at stå stille, og aftenerne foregår i et meget hyggeligt sammenspil mellem dansere, spillemænd og danseleder," siger Jette Wulff.

Bestyrelsens lagkager

Den første danseaften i sæsonen er lidt særlig, idet foreningen bager lagkager til danserne, som så selv kun skal medbringe kaffen. Denne aften er nye dansere velkomne til at komme for at danne sig et indtryk af foreningen og om det er noget for dem.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ønsker os nye, yngre dansere - gerne en gruppe, der kan tilføre nye energi. For folkedans har ingen ting at gøre med "gamle tusser med halm i træskoene". Folkedans er en holdsport, hvor alle er vigtige for sammenhængen, og samtidig er det en sport, der giver sved på panden og energi til både krop og sjæl. Det er faktisk umuligt at gå hjem fra en danseaften og være i dårligt humør, og det alene skulle være motivation nok til at starte. Så vi håber at se nye, modige ansigter - mennesker der ligesom os kan lide at røre sig, høre dejlige melodier, lære nye danse og frem for alt at nyde det gode sociale sammenhold i vores forening," siger Jette Wulff.

Publiceret 18 September 2018 00:00

SENESTE TV