Vininteressen er vokset og blevet til en butik

Henrik Lund Rasmussen har stadig travlt i sit kølefirma, men har fundet tid til at etablere Lund Vine

Af
Søren Andersen

GRENAA En mangeårig interesse for vin, der bare er vokset og vokset med årene, har nu ført til, at Henrik Lund Rasmussen har åbnet Lund Vine i den tidligere portnerbygning ved BASF på Bredstrupvej i Grenaa.

Han er i forvejen medindehaver af det store kølefirma SA-AL Køleteknik, der har afdelinger flere steder i Jylland, og som med stor succes løser mange og forskellige opgaver inden for køling og ventilation.

"Men jeg regner med, at jeg et par timer om ugen finder tid til at stå og passe vinbutikken," siger Henrik, mens hans øjne kigger nærmere på et par kasser med vin, der lige er kommet hjem fra Sydafrika.

"Jeg har altid haft en stor interesse for vin, og den er vokset med alderen. Sammen med min kone Lisbeth, der er kok, har vi gennem årene været på mange vinrejser. Først til Italien, men siden også til lande som Sydafrika, Spanien og Portugal," siger Henrik.

Nyhedens interesse

Han søsatte først en hjemmeside for sit nye firma og så begyndte nyhedens interesse at brede sig, så der er allerede leveret adskillige kasser vin ud til kunderne.

"Jeg tror der vil være en plads til en butik som min, fordi der jo ikke findes en rigtig specialbutik i Grenaa med vin som hovedområde. der er specialbutikker, som går mere bredt ud - og så er der selvfølgelig supermarkederne, men mit koncept er lidt anderledes," siger Henrik.

"Er der en kunde, som spørger om jeg kan levere 100 flasker vind til en 50'er stykket, så finder vi nok ud af det, men ellers er vi nok en tak højere rent prismæssigt. Jeg samler selv på lidt dyrere vine - og har også vine i den klasse på hylderne."

Han har også planer om at arrangere vinsmagninger - både i sit eget firma, men også til firmaarrangementer eller den lokale smedeklub, som gerne vil blive lidt klogere på de ædle dråber.

"Måske også med noget af Lisbeths mad på tallerknerne, men nu må vi se, hvordan det hele udvikler sig," siger Henrik Lund Rasmussen.

Han må vel med sin baggrund være ekspert i også at kunne hjælpe kunderne med at holde den rette temperatur til vinflaskerne.

Publiceret 18 September 2018 00:00

SENESTE TV