Foredrag om Karen Blixen

Inger Marie Madsen læser op af "Den Afrikanske Farm"

GRENAA At gå på løvejagt i mørket. At flyve over Afrikas sletter og Ngong Hills. At være over alt begreb lykkelig?

Historiefortæller Inger Marie Madsen fortæller tirsdag 25. september klokken 19 på Grenaa Bibliotek uddrag af ”Den Afrikanske Farm” – om Karen Blixens forhold til Afrika og især til Denys Finch Hatton. En gådefuld og medrivende kærlighedshistorie.

”Den Afrikanske Farm” fra 1937 er ikke blot en fortælling om Karen Blixens liv i Afrika, den omhandler også Karen Blixen og hendes samtids forståelse af modsætningen mellem kultur og natur samt civilisationens rivende udvikling.

Karen Blixens fortællinger er tidløse. De handler om mennesker – om hvordan vi handler eller undlader at handle. Karen Blixen brød sig ikke om at blive kaldt forfatter. ”Jeg er en storyteller”, udtalte hun. Hun var først og fremmest en fortællerske, som ville fortælle en god historie.

Karen Blixen mente, at det moderne menneske savnede mod. ”Det er derfor alle er så ulykkelige, fordi modet ikke bliver regnet for noget. Nutidens mennesker bliver opdraget til alt muligt, bare ikke til at være modige. Det er ikke rigtigt og ikke fint, og derfor kan ingen blive rigtig lykkelige mere, for så må man jo også løbe risikoen for at blive virkelig ulykkelig”

Inger Marie Madsen inviterer os ind i Karen Blixens univers. Hun fortæller ordret og dramatisk og levendegør historierne, som de er skrevet. Med en enkel scenografi skabes et touch af Afrika og Karen Blixen.

Inger Marie Madsen har arbejdet som historiefortæller i mange år. Desuden har hun været med i flere teatergrupper – bl.a. Thor Teatret i Randers og Den Blå Hest i Aarhus.

Publiceret 20 September 2018 00:00

SENESTE TV