Grenaa-veteran dansk og nordisk mester

Hans Pallesen sluttede fornemt af i Sverige og på Ring Djursland

Af
Søren Andersen

GRENAA På Ring Djursland blev sæsonfinalerne i DM classic Road Racing kørt. Vejrguderne var meget lidt venlige i for hold til arrangementet, idet det regnede en stor del af tiden både lørdag og søndag.

Den lokale racerkører Hans Pallesen var en af deltagerne i 350 cc klassen, han deltager her på en 250 cc SUZUKI motorcykel fra 1965. Inden løbene på Ring Djursland lå Hans Pallesen på 3. pladsen med 82 point, den førende var Vagn Jensen fra Horsens med 100 point.

Hans Pallesen vandt begge løb, det første på en meget våd bane, og efter en meget spændende dyst med Vagn Jensen. Andet løb blev kørt på en næsten tør bane, og var i starten ligeså spændende , og med skiftende føringer til de to, men desværre for Vagn Jensen udgik han med maskinskade på andensidste omgang, og Hans Pallesen kunne herefter køre i mål som vinder. Dette betyder at Hans Pallesen kan kalde sig Dansk Mester og Vagn Jensen blev nr 3, medens en anden lokal kører Peter Jørgensen sluttede som nr 2.

Weekenden før deltog Hans Pallesen i sæsonfinalerne om det nordiske mesterskab. Disse finaler blev kørt på banen Gelleråsen, der ligger ved byen Karlskoga i Sverige. Her var mulighederne umiddelbart lidt bedre, idet Hans Pallesen førte denne løbsserie ved sommerpausen. Men Hans Pallesen vandt begge løbene på Gelleråsen, og kan nu kalde sig både Dansk mester og Nordisk mester i 2018.

I det daglige arbejder Hans Pallesen netop på Tradium Ring Djursland som faglærer. Også her drejer det sig meget om motorcykler i sommerhalvåret. Men her er temaet ikke at køre hurtigt, her er det køretekniske kurser hvor temaet er større og bedre trafiksikkerhed ved kørsel på MC ude i trafikken.

Selv om Hans Pallesen fylder 66 år næste gang han fylder år, vil han gerne fortsætte med at køre MC race nogle år endnu. Men ønsket om at træde op på en lidt større scene er stort. Der er flere muligheder bl.a køres der en serie i tysk regi med 10 løb fordelt over flere lande. Også England hvor den classiske motorsport er meget stor er også interessant.

Eneste forhindring her er økonomien, så den kommende periode vil blive brugt til at finde noget økonomi der kan understøtte deltagelse i en større løbsserie i 2019.

Publiceret 30 September 2018 21:28

SENESTE TV