Svensk topband til frokostjazz

Af
Søren Andersen

GRENAA Det er det bedste af det bedste, som spiller op til frokostjazzen lørdag 6. oktober på Hotel Marina i Grenaa. Second Line Jazzband fra Sverige hører til blandt de bedste jazzbands i Europa. De er flittige gæster på de europæiske jazz-scener, og ikke mindst i Danmark er der ofte bud efter de dygtige svenskere.

Second Line Jazzband startede karrieren i 1989 og på det tidspunkt var de fleste af bandets medlemmer teenagers. Der er i dag stadig fire af bandets oprindelige seks medlemmer tilbage. Second Line Jazzband har hurtigt etableret sig som et af Europas mest populære traditionelle jazzbands.

Orkestret har udgivet 14 albums, hvoraf det seneste “Monkey man” kom på markedet i 2015. Second Line Jazzbands popularitet skyldes musikernes evner til at skifte stilarter, repertoire og musikalske retninger under en koncert og samtidigt være tro mod den New Orleanske inspirerede stil.

Bandet er i konstant udvikling og repertoiret spænder fra alt mellem Bunk Johnson og Kid Ory til Bob Dylan, via Louis Prima og Irving Berlin - krydret med blues og gospel.

Det er femte gang, Second Line Jazzband besøger Djurslands Jazzklub siden klubben blev stiftet for 15 år siden, og hver gang med lige stor succes.

Second Line Jazzband består af Jesper Albrektsson, trompet og sang, Niklas Carlsson, trækbasun og sang, Olof Skoog, saxofoner, klarinet og sang. Anders Wasén , banjo, Per Bach, kontrabas, og Johan Horner, trommer.

Publiceret 02 October 2018 00:00

SENESTE TV