Der mangler bloddonorer

Brug for erstatning for de gamle

Af
Søren Andersen

GRENAA Hvert år falder donorerdonorer fra i bloddonorkorpset og der er brug for at erstatte dem, som må stoppe på grund af alder, medicinforbrug eller andet. Hver portion blod hjælper op til tre patienter.

Langt de fleste kan blive bloddonorer. Det eneste, det kræver, er, at man er sund og rask, er 17 til 60 år og vejer mindst 50 kilo.

Bortset fra et lille stik mærker man ingenting. Man afgiver sit blod anonymt og frivilligt og man får ingenting for det. Til gengæld får en rigtig god samvittighed, når man ved man har hjulpet et medmenneske i nød. Blodet bruges til kræftpatienter, operationer, behandling af hjerte/kar- og lungesygdomme, ulykker med stort blodtab, fødsler, medicin og meget andet.

Bloddonorkorpset lokalt i Grenaa tæller nu omkring cirka 1900 donorer, som i gennemsnit afgiver blod ca. 2,6 gange om året. Det er noget højere end i resten af landet. Det er det man gerne vil ændre på og derfor søger man nye bloddonorer.

Så meld dig som bloddonor på bloddonor.dk eller ring til blodbanken i Grenaa på 78 42 22 99.

Forening på Djursland

Bloddonorerne på Djursland er en forening, som netop har til formål at skaffe bloddonorer for at sikre den nødvendige forsyning af blod til Regionens Sygehusvæsen. Bloddonerne bliver tappet på sygehuset i Grenaa og blodet leveres videre til Skejby, hvor det bearbejdes til patientbrug.

Som bloddonor honoreres man tillige ved 10, 25, 50, 75, 100 og endog 150 gangs tapninger med forskellige emblemer eller donorgaver. Disse overrækkes til den årlige nålereception, som i år afholdes 10. oktober på Kystvejens Hotel. Først får man lidt lækkert at spise og herefter er der nåleoverrækkelse. Aftenen sluttes altid med et foredrag og i år kan de 100 inviterede glæde sig til at opleve forfatter Erik Lindsø i hans medrivende foredrag: Livsglædens nødvendig - om kunsten at være en glædesspreder. Det foredrag passer vældig flot til bloddonorerne, da de jo helt naturligt spreder glæde og livskvalitet til alle de medmennesker de hjælper.

Publiceret 03 October 2018 00:00

SENESTE TV