En aften med Jim Lyngvild

Gæster Grenaa 25. oktober for at holde foredrag i Kino

Af
Søren Andersen

GRENAA Jim-Martin Alexandar Konstantin Falke-Skjold Wegener Lyngvild, bedre kendt som Jim Lyngvild, er 39 år, dansk reality-stjerne, designer, forfatter og modekommentator, og torsdag 25. oktober klokken 19 giver han foredrag i Kino Grenaa, et foredrag arrangeret af FOF Djursland i samarbejde med Kino.

Den flamboyante personlighed kommer til at sætte sit præg på byen allerede før foredraget. FOF har allerede modtaget en fantastisk kjole, som Jim Lyngvild har designet, og som op til foredraget skal udstilles i butik Louises vinduer ud mod Kino.

På selve dagen holder Cafeen Cookii åbent for spisning forud for foredraget, og der er endnu ledige pladser. Desuden har ølbaren De 10 haner åbent både i pausen og efter foredraget.

Skabertrang

Jim Lyngvilds foredrag handler om skabertrang og iværksætteri. Han er mildest talt en synlig person, og det er udtryk for en klar strategi fra hans side.

"I dag er verden skruet sådan sammen, at man følger personligheder, ikke produkter. Det nytter ikke at have verdens bedste hammer, hvis hammeren ikke også har en historie og en personlighed," siger Jim Lyngvild.

Han har sat alle sejl til for at opnå omtale, og mediedækningen i Danmark og så langt borte som Kina og USA viser, at det virker.

Foredraget handler om at turde hvor andre tier, og om at ruste sig til fremtidens tendenser og shitstorms ved altid at være et skridt foran. Men også om hvordan man får hul på Kina, blot ved at være sig selv, have rundsave på albuerne, farverigt tøj på og en ukuelig viking i maven. Kort sagt, hvordan får man succes i en verden, der konstant er i forandring, og hvor skandaler og sociale medier hele tiden tegner linjerne for næste skridt.

Jim Lyngvild er vokset op i Albertlund. Han blev uddannet designer fra Fashion Design Akademiet og han har også gået på fotografskole. Gennem flere år drev han forretningen Gespenst i København, hvor han solgte tøj, han selv havde designet. Han har de senere år fungeret som modekommentator ved Ekstra Bladet og har skrevet flere bøger.

Chokolade på tid

Han har vist sig frem på tv blandt andet i Robinson Ekspeditionen og en række andre populære tv-programmer med kendte personligheder. Og han har optrådt i konkurrencen Britain Got Talent med noget så eksotisk som spisning af flest Ferrero Rocher chokolader på et minut. Han nåede fire, men slog ikke sin egen rekord fra programmet Go’ Aften Danmark, hvor han satte syv til livs.

Iværksætter trangen er blandt andet blevet brugt til at lave skønhedsserier til både kvinder og mænd og han har også været igangsætter af Bryggeriet Frejdahl.

Den danske designer deltog i 2016 i et af Kinas mest sete tv-programmer, hvor der er over 200 millioner, der ser med. I dette program konkurrerer designere om at lave det flotteste modetøj. Deltagelsen førte ikke til sejr, men efterfølgende solgte han sin tøj-kollektion for over 61 millioner danske kroner. Hele dette beløb valgte han at donere til en organisation, der passer på syge børn i Kina. Hans optræden i programmet har, efter hans eget udsagn, givet ham en slags stjernestatus i Kina.

Publiceret 07 October 2018 00:00

SENESTE TV