Pressefoto
Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

På forkant: Fibia ruller fibernet ud i Syd-Syddjurs

Glæde i Syddjurs Kommune over at borgerne bakkede op om at skaffe lynhurtigt fibernet

Flere måneders ihærdigt benarbejde for at få borgere og virksomheder til at tilmelde sig Fibias fibernetprojekt har båret frugt.

Forleden meddelte fibernetselskabet nemlig, at det har besluttet sig for at etablere fibernet i hele den sydlige del af Syddjurs Kommune. 29 mindre områder får etableret fibernet i et stort, samlet projekt, som går under navnet Syd-Syddjurs – og som sandsynligvis er Danmarks hidtil største enkeltstående fibernetprojekt.

Fibia vil i den kommende tid se på, hvordan man kan hjælpe borgere og virksomheder, som ikke i første omgang får glæde af fibernettets muligheder.

Afgørende for kommunens udvikling

”Vi er utroligt stolte over at få mulighed for at levere fibernet til et så stort sammenhængende område. Fibia er ejet af to andelsselskaber, og derfor ligger det i vores DNA at være med til at støtte yderområder. I dette tilfælde har det kun kunnet lade sig gøre, fordi vi har haft en fantastisk medspiller i Syddjurs Kommune,” siger administrerende direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen.

Også fra kommunens side er der glæde over, at de mange måneders arbejde har båret frugt. Med de 7.000 ekstra adresser, som kan kobles på fibernettet, er kommunen nu oppe på knap 24.000 adresser med mulighed for at få hurtigt fiberbredbånd. Det svarer til 81 procent af alle helårs- og sommerhuse.

”At projektet nu bliver en realitet, har afgørende betydning for vores kommune. Jeg har for nylig kaldt det en borgerpligt at tilmelde sig, når et tilbud som dette dukker op. Og jeg tror på, at fibernettet kan blive en motor for udviklingen i hele kommunen – både for borgere, erhvervsliv og turister – selv om det i første omgang kun dækker den sydlige del,” siger borgmester Claus Wistoft (V), der selv kan se frem til at få fibernet i sit sommerhus ved Femmøller Strand.

Glæde på Mols og Helgenæs

”Det bedste der er sket for erhvervsliv, bosætning og sommerhusudlejning i de seneste år”.

Det skriver en glad Jørgen Ørgård, formand for Borgerforeningen Mols, efter Fibias udmelding om, at man går i gang med at udrulle fibernet i Syd-Syddjurs.

”Der er grund til at takke de 2600 grundejere for fremsynet og solidarisk opbakning til etablering af fibernet,” siger Jørgen Ørgård.

Andre har endnu resten af maj måned til at komme med på kampagnetilbuddet.

Publiceret: 13. Maj 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!