Henrik Holmsted Pedersen har anmeldt gyllespredningen i Robstrup til politiet. Foto: Henrik Holmsted Pedersen
Henrik Holmsted Pedersen har anmeldt gyllespredningen i Robstrup til politiet. Foto: Henrik Holmsted Pedersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet afviser kommune-kontrol

landbrug
Af Søren Andersen
grenaa: Den ene halvdel af den anmeldelse, som Henrik Holmsted Pedersen afleverede til Østjyllands Politi efter det, som han opfatter som ulovlig spredning af gylle på en frossen mark tæt ved hans ejendom i Robstrup nord for Grenaa, fører ikke videre.

Det er den del af anmeldelsen, som drejer sig om, hvorvidt Norddjurs Kommune har levet op til sin tilsynspligt eller ej. Her mener Østjyllands Politi ikke, at der er grundlag for at indlede en efterforskning.

“Jeg har i dag besluttet ikke at indlede en efterforskning i sagen mod Norddjurs Kommune for manglende tilsynspligt. Begrundelsen for min afgørelse er, at der er tale om et civilretligt anliggende, hvor den rette reaktion ses at være en klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet,” skriver politikommissær Jens Peter Stehr-Nielsen til Henrik Holmsted Pedersen.

Det andet forhold i anmeldelsen vedrørende overtrædelse af miljøloven i forbindelse med gårdejerens udkørsel af gylle på den frosne mark, er stadig under efterforskning ved Østjyllands Politi.

Publiceret: 13. Marts 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Grenaa Bladet

Bøger
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt