Retro- og antikmarkedet bliver til i et samarbejde mellem Lions og Rotary og Rønde Idrætscenter. Forrest står Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary Klub og direktør Ole Bonde (th), Rønde Sparekasse. Bagved fra venstre centerleder Per Kragh, Peter Christensen og Arne Sørensen fra Lions Club Rønde og Erik Salomonsen, Rønde Rotary Klub. Foto: Martin Schultz
Retro- og antikmarkedet bliver til i et samarbejde mellem Lions og Rotary og Rønde Idrætscenter. Forrest står Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary Klub og direktør Ole Bonde (th), Rønde Sparekasse. Bagved fra venstre centerleder Per Kragh, Peter Christensen og Arne Sørensen fra Lions Club Rønde og Erik Salomonsen, Rønde Rotary Klub. Foto: Martin Schultz
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rønde: Handelsfolk fra hele landet til retro- og antikmarked

De 140 stande blev revet væk til retro- og antikmarkedet i Rønde Idrætscenter i weekenden 11. og 12. marts

Det er populært at handle retro-artikler, antikviteter og loppemarkedseffekter, og det har man forstået at udnytte i en god sags tjeneste i Rønde.

I weekenden 11. og 12. marts inviterer de to velgørende foreninger Rønde Rotary Klub og Lions Club Rønde i et fint samarbejde nemlig til retro- og antikmarked i Rønde Idrætscenter for 6. gang.

“Der har været en meget stor interesse for at få en stand på dette års marked, så vi har haft fuldt booket af antikvitetshandlere samt folk, der ønsker at sælge deres retro- og loppeting allere for tre måneder siden,” fortæller Erling Mikkelsenfra Rønde Rotary Klub.

De to velgørende klubber i Rønde har fundet et godt tidspunkt og et godt koncept for markedet, som sidste år havde over 3.000 mennesker gennem de to haller.

“Vi mente der var behov for kræmmermarkeder i vinterhalvåret, for alle markeder lå i sommerhalvåret. Det viste sig at holde stik,” siger Carsten Skivild fra Lions Club Rønde.

Kraka i Pyramiden

Retro- og antikmarkedet fylder de to haller i Rønde Idrætscenter.

“Retrodelen og de professionelle antikvitetshandlere fylder mere og mere, mens loppemarkedsdelen er lidt mindre denne gang,” siger Erling Mikkelsen, som også denne gang har fået Rønde Idrætscenters køkken til at servere en kræmmermiddag til små penge: stegt flæsk med persillesovs om lørdagen og kalvesteg om søndagen.

“Også denne gang har vi kunsthåndværkeren fra sammenslutningen Kraka fra Mols med i Pyramiden. De er et populært indslag med deres forskellige hjemmegjorte ting lige fra patchwork, strik og trædrejeri og til betonsmykker og pileflet.”

Retro- og antikvitetshandlerne kommer fra hele landet, og der er ifølge arrangørerne stor interesse for at møde op i Rønde, hvor der bliver gjort gode handler og et stort publikum møder op mellem kl. 10 og 16 de to dage.

“Vi annoncerer i hele Storårhus og på Djursland og udsender i år ved hjælp fra vores hovedsponsor Rønde Sparekasse radiospots i Randersområdet og på Djursland,” fortæller Erling Mikkelsen.

En aktiv og attraktiv by

Overskuddet fra markedet går til velgørende arbejde og bliver delt mellem de to samarbejdende foreninger fra Rotary og Lions.

“Vi har kunnet donere omkring 200.000 kr. til forskellige humanitære formål både lokalt og i udlandet. Alle Lions- og Rotarymedlemmer arbejder gratis ,” fortæller Carsten Skivild fra Lions Club Rønde.

Desuden bliver arrangementet støttet af lokale sponsor og af den trofaste hovedsponsor Rønde Sparekasse.

“Som et lokalt pengeinstitut er vi interesseret i at støtte aktiviteter, som gør Rønde synlig og viser en aktiv og attraktiv by. Jo mere kendt Rønde bliver, jo mere kan vi få folk til at bosætte sig her. Det vil vi gerne være med til at fremme,” siger direktør Ole Bonde fra Rønde Sparekasse.

“Markedet er med til at gøre Rønde til en spændende by og giver synergi til både handels- og erhvervslivet,” siger Erling Mikkelsen, som endnu engang er blandt tovholderne.

Publiceret: 10. Marts 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!