Nøragers kaptajn Kasper 'Swotte' Sortkjær scorer sjældent, men når han gør det, sker det med effekt, som i lørdagens udekamp mod CIF. Arkivfoto
Nøragers kaptajn Kasper 'Swotte' Sortkjær scorer sjældent, men når han gør det, sker det med effekt, som i lørdagens udekamp mod CIF. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Seriefodbold - Serie 1: Nørager gik målamok, så ikke gult en eneste gang og kaptajnen scorede for vildt

Lasse Jensen var Nørager bedste, da sæsonens anden sejr blev hevet i land lørdag eftermiddag på udebane - Christiansbjerg IF blev besejret 3-0

Hårdtprøvede Nørager kravlede over nedrykningsstregen i Serie 1 med lørdagens 3-0 (1-0) sejr på udebane over Christiansbjerg IF (CIF).

Det var et Nørager mandskab, der viste helt nye sider af sig selv. Der blev spillet med stor taktisk disciplin i samtlige 90 minutter plus overtid. Gule kort var der ingen af overhovedet, og strømmen af protester over dommeren og omgivelserne var nedtonet til et acceptabelt minimum.

"Jeg var meget tilfreds med indstillingen, vores tilgang til kampen, og spillernes opbakning til mit taktiske oplæg," siger cheftræner Ole Kjær.

Han havde 14 mand med til Aarhus forstaden og banen tæt ved Skøjtehallen, men de to ungersvende, Benjamin Kjemtrup og Sigurd Fisker, blev ikke benyttet.

Det gjorde til gengæld supersub Steffen Klintø, der fik det sidste kvarter plus overtid. Først afløste Klintø Mathias Fisker, og siden tog Fisker over, da Christian Mørch gik kold.

"Optakten til kampen var virkelig god med en meget koncentreret træning, især tirsdag. Lasse Jensen trænede ikke med, fordi han døjer med lyskenproblemer, men han gjorde det til gengæld fremragende lørdag eftermiddag som altdominerende styrmand i forsvaret," siger Ole Kjær.

Mørch scorede før pausen

På forhånd havde Ole Kjær nærstuderet CIF og var blevet enig med sig selv om at lukke hjemmeholdets to centrale midtbanespillere ned med Mads Pedersen og Kristoffer 'Bubber' Bang som aflukkere og med anfører Kasper 'Swotte' Sortkjær lige bagved. Kaptajnen skulle også nærmarkere den ene af CIF's forwards, når denne søgte ned i banen.

"Vi lod deres ene stopper føre bolden frem, og det havde han ikke meget held med. Det betød, at deres midtbanespillere måtte gå langt tilbage for at hente bolden, så vi fik mulighed for at komme frem på banen," siger Ole Kjær.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at Christian Mørch kunne bringe Nørager foran 1-0 efter 25 minutters spil.

"Både Daniel Sortkjær og Mathias Fisker kom frem til et par store chancer, som de missede, så selvom vi spillede mod vinden før pausen, var det fortjent, at vi kunne gå til pause foran 1-0."

De første tyve minutter efter pausen mistede gæsterne imidlertid momentum og blev nervøse. Hjemmeholdet pressede på. Nøragers stærke målmand Jesper Bredahl måtte således redde kastanjerne ud for Mathias Fisker, da denne lagde for kort tilbage til sin keeper.

"Jesper reddede flot i situationen, og jeg stod virkelig og frygtede, at det her ville blive en lang, lang anden halvleg," siger Ole Kjær, men så ...

Kaptajnens forhammer

Et lille kvarter før tid trillede Kristoffer 'Bubber' Frandsen bolden til siden ti meter uden for hjemmeholdets straffesparksfelt.

Her kom Nøragers utrættelige kaptajn Kasper 'Swotte' Sortkjær løbende ind i bolden. Han ramte læderet lige i røven med John 'Faxe' Jensen-kraft, så den kilede sig fast i det øverste målhjørne.

Et perlemål på et decideret søndagsskud på en lørdag eftermiddag.

"Meget flot mål af Kasper, og det fik kampen til at dø," siger Ole Kjær.

Topscorer Mads Pedersen øgede syv minutter før tid til slutresultatet 3-0.

"Et flot gennemspillet angreb, hvor vi udnyttede, at CIF-spillerne ikke længere løb retur, og vi havde faktisk mulighed for at score til både 4-0 og 5-0."

Lasse Jensen var outstanding Nøragers bedste, og det belønnede kammerater og stab, da de skulle kåre man-of-the-match.

14 ud af 17 stemmer tilfaldt den altletisk langsomme spiller, som kun er marginalt hurtigere på fødderne en Prins Henrik. Til gengæld overgår Lasse Jensen i fodboldhurtighed snildt de fleste.

Nørager har nu pause frem til Kristi Himmelfartsdag, hvor Hadsund kommer på besøg.

En nøglekamp som i tilfælde af en ny Nørager sejr får situationen i bunden af rækken til at se endnu lysere ud for holdet i hvepsefarver.

Ole Kjær skal i de kommende ti dage med Ryomgård Realskole til Island. Derfor er de kommende træninger overladt til assistent Per Bredahl, mens sidste sæsons cheftræner Allan Haslund har lovet at stå for et enkelt træningspas.

"Det er fint, at Allan vil hjælpe til. Jeg har i forvejen sagt til ham, at han er meget velkommen til træning, hvis han har lyst, fordi han af og til hjælper til som spiller på vores andethold," siger Ole Kjær.

Publiceret: 13. Maj 2017 21:35

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!