Stolte dronepiloter omkranses af lærere og formand for arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen (yderst th.). Foto: Lars Norman Thomsen
Stolte dronepiloter omkranses af lærere og formand for arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen (yderst th.). Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

STU Syddjurs: Fem stolte dronepiloter klar til at flyve

Det skortede ikke på smil og glæde, da fem unge herrer fik løn som fortjent forleden

Luften var tyk af forventninger forleden fredag eftermiddag hos STU Syddjurs, der har til huse i lokaler i Følle, som Syddjurs Kommune lejer af PR electronics A/S.

Grunden til, at det sitrede af nervøsitet og spænding blandt personale og unge, var ligetil.

Fem unge knægte afsluttede et intensivt, ugelangt undervisningsforløb i at arbejde med droner - et eksternt firma var hyret ind til lejligheden.

Fredag var eksamensdag, og en efter en kom de unge ud fra det grønne bord og kunne glædestrålende fortælle, at de havde bestået, og nu kunne kalde sig dronepiloter.

30 spørgsmål skulle besvares ved eksamensbordet, og der var ikke råd til mange fejltagelser, skulle vi hilse og sige.

Over 25 af spørgsmålene skulle have et v-tegn for, at eksamen var bestået.

Christian var helt i top med 30 rigtige og kom fejlfrit i mål.

I sandhed imponerende, men samtlige hans kammerater var lige i hælene på ham.

Bliv ved med at kæmpe

Derfor var det også fem stolte herrer, der kunne line op foran formand for Arbejdsmarkedsudvalget Gunnar Sørensen (V), som i dagens anledning var mødt frem for at overrække de unge deres velfortjente drone-certifikater.

“Imponerende flot af jer alle sammen,” lød det fra udvalgsformanden, der sammen med personalet glædede sig over det fine resultat.

“I skal bare blive ved med at tro på tingene og kæmpe, som I har gjort under dette forløb,” opfordrede Gunnar Sørensen, der også lige mindede om, at de fem unge var skarpere til at besvare de 30 spørgsmål end deres daglige undervisere.

En mulig fremtid

STU er et ungdomsuddannelsestilbud til unge med særlige behov, der ikke kan deltage i anden ungdomsuddannelse og har til formål, at de unge opnår personlige, sociale og faglige kompetencer, der sætter dem i stand til at leve et så selvstændigt og aktivt voksenliv som muligt.

“Vi har på vores medielinje været i en undersøgelsesfase og har talt om, hvordan vi bedst kunne give vores elever nogle færdigheder på IT-området, som interesserer flere af dem meget,” fortæller afdelingsleder Troels Grønhøj Jensen, STU Syddjurs.

Derfor gik STU Syddjurs bogstaveligt talt i luften ved at investere i indkøb af droner.

“Vi har lavet et projekt, hvor eleverne har fået undervisning i at tage og redigere billeder og video med godt udstyr og professionelle redigeringsprogrammer samtidig med, at vi investerede i droner.”

Troels Grønhøj Jensen håber, at certificeringen af de fem unge som officielle dronepiloter kan gøre dem attraktive på jobmarkedet i en branche som lige nu er undervejs.

“Oprindeligt var det vores tanke, at vi ville få en lokal ejendomsmægler med i projektet. Det blev dog i første omgang forhindret på grund af en klausul i en kontrakt med et fotofirma, men vi arbejder lige nu med at finde lokale arbejds- og praktikpladser, hvor de unges evner kan udnyttes,” siger Troels Grønhøj Jensen.

Publiceret: 10. Marts 2017 08:49

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!