Sådan ser programmet ud for de 15 lokalpolitikere og fem embedsmænd i Amsterdam
Sådan ser programmet ud for de 15 lokalpolitikere og fem embedsmænd i Amsterdam
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Studietur: Totredjedele af byrådet besøger Amsterdam

15 byrødder og fem embedsmænd med borgmester Claus Wistoft (V) i spidsen på todages inspirationstur til Hollands største by

15 byrødder og 5 medarbejdere fra Syddjurs Kommune er rejst til Amsterdam i to dage på studietur.

En konsekvens af, at et flertal i byrådet sidste år besluttede, at der i 2017 skulle afvikles en studietur til Amsterdam samt gives mulighed for at deltage på folkemødet på Bornholm. 

Målet med besøget i Hollands hovedstad er at blive inspireret inden for planlægning, mobilitet, uddannelse, ungdomsbeskæftigelse, bæredygtighed og meget mere.

På turen er der blandt andet møde med Amsterdams byplanlæggere på rådhuset, fremvisning af et nyt kombineret erhvervs- og boligområde, besøg på et medborgerhus og en demenslandsby.

Turens program tilgodeser tre spor, hvor et er fælles for alle deltagere og to er enkeltspor, der kan vælges imellem afhængig af interesseområde.

  • Spor 1 – fælles: Branding med en turismevinkel –samt møde med politikere vedrørende beskæftigelse, uddannelse, integration og national/regional planlægning 
  • Spor 2a: Teknisk spor - Mobilitet, byomdannelse, arkitektur, nye havneområder og bæredygtighed 
  • Spor 2b: Velfærdsspor – ældreområde (Demenslandsbyen i Amsterdam), samling af uddannelser i store enheder og kultur/medborgerskab

Da byrådet nikkede ja til at bruge penge på studietur og folkemøde, var enkelte røster lige oppe at markere, men alle tilsluttede sig enstemmigt anbefalingen fra Økonomiudvalget.

Publiceret: 18. Maj 2017 10:10

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!