Syddjurs Kommune tester, om vejen til øget bosætning går gennem 35 århusianske barselsmødre. Arkivfoto
Syddjurs Kommune tester, om vejen til øget bosætning går gennem 35 århusianske barselsmødre. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tilflytning: Barselsmødre viser vejen til Syddjurs

Syddjurs Kommune indleder marts måned med at invitere århusianske mødre på en trendy café til morgenbrød og sigtekorn

  • Ifølge aktuelle tal fra Danmarks Statistik flyttede 521 personer til Syddjurs 2017 

Kampen om skattetunge børnefamilier kæmper alle kommuner, og der gøres ihærdige forsøg på at finde nye metoder til at lokke endnu flere til.

Syddjurs Kommune indleder marts måned med at fortælle 35 århusianske mødre om alle kommunens mange fordele, mens de bliver underholdt, trakteret med brunch og har deres babyer på armen. Det sker under overskriften “Barselsevent med Bagtanker” på Cafe Frida i Aarhus i dag, torsdag den 1. marts.

“Selvfølgelig bliver beslutningen om at bosætte sig i Syddjurs jo ikke truffet på et enkelt cafébesøg. Det er overvejelser, der strækker sig over flere år. Men vi ved, at overvejelserne typisk starter, når det første barn ankommer, og typisk slutter med et huskøb, inden den førstefødte skal starte i skole. Derfor vil vi gerne ind på radaren allerede der - og det er kort fortalt, hvad vi håber at få ud af barseleventen,” fortæller Ole Bjarke Nielsen, kommunikationschef i Syddjurs Kommune.

Kommunikationschefen nævner en række faktuelle, økonomiske kendsgerninger, som de 35 århusianske barselsmødre vil blive præsenteret for som lokkemad: “Pengene rækker længere i Syddjurs sammenlignet med Aarhus. Institutionspladser koster mindre, men er rige på faglig kvalitet. Kvadratmeterprisen er billigere, som betyder, at du både får plads til hus og have - og til at leve.”

Publiceret: 01. Marts 2018 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Grenaa Bladet