Foto: Molslaboratoriet
Foto: Molslaboratoriet
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vild natur: Morten DD viser de vilde heste i Mols Bjerge frem

Alle er velkomne til søndag 12. marts at tage på tur i Molslaboratoriets arealer i Mols Bjerge med naturvejleder Morten DD Hansen

FAKTA

Vildnis og videnskab

Søndag 12. marts  kl. 10.00-13.00
Mødested: Molslaboratoriet, Pejsestuen, Strandkærvej 6, 8400 Ebeltoft.
Længde og varighed: Gåtur på ca. 3 km, varighed op til tre timer
Turleder: Naturvejleder Morten DD Hansen - mobil: 61 55 51 47
Medbring: Varmt tøj, godt fodtøj, lidt mad og drikke, gerne kamera
Pris og tilmelding: Der er ingen tilmelding, og turen er gratis.

I november blev der sluppet 12 vilde heste løs på Molslaboratoriets arealer i Mols Bjerge. Og de 12 Exmoor-ponyer har siden tiltrukket tusinder af nysgerige mennesker.

“Det er lige så mange mennesker som på en normal sommerdag,” siger Anni Kjeldsen, daglig leder af Molslaboratoriet, om tilstrømningen af natur- og hesteglade gæster.

Og søndag 12. marts er der alle tiders mulighed for at høre om vildnis og videnskab, når naturvejleder Morten DD Hansen viser rundt og fortæller om det såkaldte rewilding-projekt på Molslaboratoriets arealer, som de 12 vilde heste indgår i.

Vildnis og videnskab - vildheste på Mols

Vildnis er natur, der passer sig selv - og fra nu af er Molslaboratoriets arealer et vildnis.

Her har Den Danske Naturfond nemlig støttet et såkaldt rewilding-projekt, hvor de mange små hegninger nu er blevet erstattet af et samlet hegn om hele arealet. Dermed har heste og køer nu langt større frihed end tidligere. De kan selv bestemme, hvor de går hvornår, og de må selv om, hvad de æder. Men æde skal de, for vi fodrer dem ikke, forlyder det fra Molslaboratoriet

Målet er en vild og artsrig natur, og de kommende års videnskabelige undersøgelser på arealerne vil besvare, om vildnisset virker.

Flere hundrede gæster dagligt

Daglig leder Anni Kjeldsen, Molslaboratoriet, tør ikke udtale sig om, præcist hvor mange gæster, der har været på arealerne, men alene på de gode dage drejer det sig om flere hundrede. Gæsterne kommer langvejs fra, og mange vælger tillige at udnytte de faciliteter, som Molslaboratoriet i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge tilbyder gæsterne: I den såkaldte "pejsestue" kan man således altid få varmen, spise madpakke, tegne, læse mere om projektet og kigge på dyr i stereolup.

"Vi er meget glade og overraskede over den store interesse for projektet, selv her i de kolde måneder. Når det bliver sommer, fuglene synger og blomsterne blomstrer, får vi endnu flere gæster, men det kan arealerne sagtens bære. Bare man husker, at køer og heste lever vildt: Man skal holde god afstand til dem, og man må aldrig fodre dem," slutter Anni Kjeldsen.

Publiceret: 10. Marts 2017 09:16

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!